Untitled-10Meteorologii avertizeaza ca indicele de confort termic va depasi pragul critic. Sambata, duminica si luni vremea va fi calduroasa in toata tara, in orele dupa-amiezelor indicele de confort termic urmand sa depaseasca pragul critic de 80 in zonele de campie si local in cele de deal si de podis, se anunta intr-o atentionare publicata astazi de ANM.De asemenea, pe arii restranse temperatura aerului va atinge valori maxime in jur de 36 de grade in vestul si sudul teritoriului.

Atentionarea vine dupa ce Ungaria a anuntat pentru astazi cod rosu de caldura pentru jumatatea sudica.

Corturi anticanicula in Bucuresti

Administratia Spitalelor a amenajat in zonele cu trafic pietonal intens din Capitala 14 corturi anticanicula, ca urmare a prognozei meteorologice emisa de ANM care prevede o depasire a pragului critic de 80 pentru indicele de confort termic in dupa-amiezile urmatoarelor trei zile.Fiecare autoritate a administratiei publice locale a raportat masurile pe care le adopta pentru a veni in sprijinul populatiei afectate de canicula, se arata intr-un comunicat de vineri al Prefecturii.

Administratia Spitalelor, din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, a amenajat in zonele cu trafic pietonal intens, 14 corturi anticanicula:

la Universitate – Facultatea de Arhitectura

in Parcul Cismigiu – in fata Prefecturii

in Piata Charles de Gaulle – din Parcul Herastrau

la Gara de Nord

in Piata 11 iunie

la Piata Romana – in dreptul statiei de metrou

la Crangasi

la Piata Roma

in Parcul Carol

la Gara de Est

la Metrou Dristor

la Piata Victoriei

la Metrou Titan

la Piata Obor

In toate aceste locatii, personalul medical se afla la dispozitia bucurestenilor in intervalul 12.00-18.00, potrivit sursei citate.

S-au verificat conditiile de asigurare a asistentei medicale in unitatile sanitare, s-au asigurat stocurile de medicamente de urgenta in special al medicamentelor pentru patologii determinate/agravate de canicula, s-au verificat generatoarele de rezerva, s-au asigurat rezervele de apa proprii unitatilor sanitare, se arata in comunicat.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a solicitat punerea in aplicare a planului de masuri anticanicula, pe mai multe strazi si in parcuri urmand sa fie amenajate puncte de prim ajutor si corturi anticanicula, dotate cu apa si aer conditionat.

De asemenea, Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti a pregatit 12 puncte fixe de prim ajutor, in Parcul Herastrau fiind trei corturi, in Parcul Tineretului alte doua corturi si cate unul in parcurile Cismigiu, Izvor, Carol, Floreasca, Unirii, Circului si Bordei.

„Corturile vor fi dotate cu pat, apa potabila, trusa medicala si stativ pentru perfuzii. De asemenea, vor fi disponibile patru ambulante care vor acoperi zonele mentionate, pregatite sa intervina ori de cate ori sunt solicitate”, se mai arata in comunicatul citat.

Primarul general a solicitat operatorilor de salubrizare ridicarea in regim de urgenta a „acumularilor necontrolate de deseuri”, pentru a preveni dezvoltarea unor focare de infectie.

Totodata, acestia trebuie sa spele si sa stropeasca principalele artere si bulevarde la primele ore ale diminetii, seara sau pe parcursul noptii, asfel incat sa nu fie influentat indicele de confort termic. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here