Imprumutul asigura finantarea partiala a capitalului de lucru al fabricii din Lehliu-Gara, judetul Calarasi incadrarea proiectului intr-un sector rezistent la recesiune si destinatia productiei catre export au fost argumente solide in favoarea tranzactiei. Tranzactia este in mod particular relevanta pentru furnizorii locali care asigura materiile prime pentru functionarea fabricii.

Bucuresti, 7 iulie 2011 – Banca Comerciala Romana (BCR) a acordat un credit de 31 milioane EUR pentru compania Prio Extractie SRL, specializata in productia de ulei alimentar brut. imprumutul asigura finantarea partiala a capitalului de lucru al fabricii din Lehliu-Gara (judetul Calarasi), cea mai mare investitie de la zero din Romania in 2011 (93 de milioane EUR) si cea mai mare fabrica de ulei alimentar brut din sud-estul Europei.

Unitatea are o capacitate de productie de 316.000 de tone de ulei brut pe an, si o capacitate de procesare de 750.000 de tone de seminte/an (soia, floarea-soarelui, rapita). in cadrul ei lucreaza 90 de angajati, numarul acestora fiind estimat sa creasca in viitor. Productia fabricii este destinata in proportie de 90% exportului in regiune.

imprumutul a fost acordat pe o perioada de 12 luni. Finantarea va acoperi cheltuielile de achizitionare a semintelor pentru procesare si alte cheltuieli. “in pofida faptului ca este vorba de o investitie de la zero, careia i se asociaza un risc bancar mai ridicat, am fost ferm convinsi de viabilitatea tranzactiei. incadrarea proiectului intr-un sector rezistent la recesiune si destinatia productiei catre export au fost argumente foarte solide in favoarea tranzactiei”, a precizat Mirela Blidarus, Industry Head in cadrul Diviziei Group Large Corporate a BCR.

Prio cultiva 17.000 de hectare la nivel local destinate productiei de seminte, care asigura in jur de 2-3% din necesarul fabricii de ulei brut. Restul materiei prime este achizitionat de la fermierii locali si de la traderii mari de pe piata locala.

“Avand in vedere volumul preconizat al operatiunilor, asigurarea lichiditatilor necesare pentru rulajul de productie al fabricii de ulei brut era de importanta capitala”, a declarat Susana Ferreira, directorul financiar al Prio Extractie SRL. “Tranzactia incheiata cu Banca Comerciala Romana este in mod particular importanta pentru furnizorii locali ai fabricii, intrucat vizeaza direct finantarea achizitiilor de materii prime necesare pentru functionarea fabricii”, a adaugat Susana Ferreira.

*  *
Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a bancilor de locuinte si a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 in Romania dupa valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 dupa numarul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania, dupa gradul de incredere al clientilor si dupa numarul celor pentru care BCR este principala institutie cu care fac banking.
BCR ofera gama completa de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor si 668 de unitati retail localizate in majoritatea oraselor din intreaga tara cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din Romania pe piata cardurilor si a tranzactiilor bancare, clientii BCR avand la dispozitie cea mai mare retea nationala de ATM – peste 2.000 de bancomate si POS – peste 18.000 de terminale pentru plata cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, phone-banking si e-commerce.
*  *
Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17,4 milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 31 decembrie 2010, Erste Group detinea active totale in valoare de 205,9 miliarde EUR, inregistrand un profit net de 1.015,4 milioane EUR si un raport cost/venituri de 48,9 %.

BCR – Comunicare Externa
Tel. 312.00.56; Fax 313 0117

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here