business-man-with-headacheLipsa managerilor cu experienta si cresterea haotica din trecut au facut ca multe firme sa nu reziste celor doi ani de criza.La aproape trei ani de cand criza globala si-a facut simtite efectele si la Bucuresti, timp in care economia a pierdut 30 de miliarde de euro si zeci de mii de firme au intrat in insolventa sau au disparut de pe piata, managerii, consultantii spun ca „nu am stiut de ce cresteam in anii de boom, iar acum nu stim de ce scadem”.

„Agentiile de rating si FMI ne spun ca nu stam atat de rau. Multi au castigat si pierdut fara sa stie de ce au castigat si pierdut. in viitor, managerii ar trebui sa stie mai bine in ce directie merg”, spune Vasile Iuga, seful biroului local al PricewaterhouseCoopers (PwC), unul dintre cei patru giganti in audit la nivel mondial.

Iuga a lansat ieri oficial si cartea „Formule de succes pentru urmatorul deceniu”, scrisa in colaborare cu Andrej Vizjak, liderul Serviciilor de Consultanta in Afaceri ale Pwc pe regiune. Cartea analizeaza cum au reactionat cele mai importante 500 de companii in primul an de scadere a economiei (2009), distingandu-se patru profiluri de jucatori care au invins criza. „Managerii priceputi pot sa faca diferenta. Romania are nevoie de manageri profesionisti, pe care sa-i educe scoala”, spune Iuga.

„Marile companii au ramas cat se poate de sanatoase si au capacitatea sa traga economia in sus. La nivelul firmelor mici si mijlocii situatia este complicata, dupa ani indelungati in care nu au facut modernizari si multe sunt prea supraindatorate pentru a supravietui”, spune Guy Poupet, pre­se­dintele BRD. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here