examen-invatareSubiectul de la Limba si literatura romana prima proba a evaluarii nationale a vizat realizarea unei compuneri in care sa se argumenteze ca „Rodul tainic” a lui Ion Slavici este basm, apoi explicarea caracteristicilor unor meteoriti si, in final, descrierea unui tablou impresionant din natura.

Pentru cei mai multi elevi subiectul a fost „usor” sau „foarte usor” chiar daca analizand ceea ce au scris, au constatat ca au fost anumite puncte la care nu au stiut mare lucru.

Primul subiect notat cu 42 de puncte viza analiza de vocabular a unui fragment din basmul „Rodul tainic” a lui Ion Slavici. Totodata, elevii au avut de realizat o compunere de 10-15 randuri in care sa argumenteze de ce „Rodul tainic” apartine genului literar basm.

Al doilea subiect era un text non-literar apartinand autorului Tudor Opris „Enciclopedia lumii vii”, la care elevii aveau de raspuns unor intrebari de genul: „dimensinea posibila a meteoritilor; locul in care s-au format; scopul examinarii directe a acestora”. Totodata, elevii au avut de realizat o compunere de 10-15 randuri in care sa descrie un tablou impresionant din natura (real sau imaginar).

Subiectele vor fi postate pe site-ul MECTS, luni, la ora 15.00, a anuntat directorul general Liliana Preoteasa. Pana atunci copiii si parintii isi fac propiile evaluari, majoritatea celor chestionati sustinand ca vor lua minimum 8 la aceasta proba.

Luni, s-a desfasurat prima proba din cadrul evaluarii nationale pentru elevii de clasa a VIII-a – proba scrisa la Limba si literatura romana. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here