Bucuresti, 30 mai 2011-  Wembley London Dry Gin a castigat, pentru al treilea an consecutiv, numarul maxim de stele (3 stele – “The Superior Taste Award”), la concursul international organizat de “The International Taste & Quality Institute” (iTQI) din Belgia, una dintre competitiile globale cu cea mai mare amploare. Juriul iTQI este format din 120 de profesionisti in domeniu, reprezentand 12 dintre cele mai renumite organizatii si asociatii profesionale internationale de profil.
Produsele trec printr-o “testare oarba”, specialistii evaluandu-le dupa criterii precum “prima impresie”, “imagine”, aroma”, “consistenta”, “gust”, “miros” etc. Pentru a obtine numarul maxim de stele, un produs trebuie sa obtina peste 90% din punctajul maxim posibil.
Datorita celor 3 ani consecutivi in care a primit cel mai mare premiu din partea a 3 jurii diferite, in 2011 Wembley London Dry Gin a obtinut din partea organizatorilor iTQI cea mai inalta distinctie, care marcheaza consecventa excelentei in calitate: „Crystal Taste Award”.  “Wembley London Dry Gin are deja o istorie in ceea ce priveste obtinerea unor importante premii si distinctii internationale, surclasand adesea marci de renume mondial. De exemplu, la International  Spirits Competition din San Francisco, una din cele mai prestigioase competitii de profil, Wembley a obtinut la categoria sa medalia Double Gold, iar ISW – International Spirits Award din Germania a premiat Wembley cu medalia de aur. Fara a fi nerecunoscatori pentru alte premii acordate insa, consideram distinctia << Crystal Taste Award>> ca fiind extrem de importanta intrucat marcheaza recunoasterea consecventei calitatii produsului nostru”, a aratat Florin Radulescu, director general Prodal.
in Romania, Wembley London Dry Gin este liderul pietei de gin, cu o cota valorica de 50%. De altfel, marca s-a clasat pe primul loc la scurt timp dupa lansarea sa in 2001 si si-a mentinut aceasta pozitie pe parcursul timpului.
„Wembley London Dry Gin este o marca ce a dozat in mod fericit inovatia, mentinandu-si consumatorii fideli si acumuland mereu noi <<fani>>. Am pus de la inceput accentul pe o reteta originala de exceptie si am conservat-o in timp, accentele de crestere a calitatii consolidand gustul bauturii”, a precizat Florin Radulescu.
Wembley London Dry Gin este marca preferata de gin atat pe segmentul retail, cat si in HoReCa: 1 din 2 ginuri consumate in Romania este Wembley London Dry Gin.

*****
Despre Prodal `94

Compania Prodal `94, detinuta de actionari romani, face parte din Grupul Prodal, unul dintre cei mai importanti producatori si distribuitori de bauturi alcoolice din Romania si din regiune. Prodal detine doua branduri lideri de piata pe categoriile lor – Vodca Stalinskaya (38% cota de piata din valoare) si, respectiv, Wembley London Dry Gin (50% cota de piata din valoare), conform studiilor realizate de  ACNieslen, 2010.
Prodal a fost infiintata in anul 1994 si doi ani mai tarziu a lansat vodca Stalinskaya, ce avea sa detina suprematia pe piata din Romania. in 1998, Grupul Prodal si-a infiintat propria companie de distributie nationala – Granddis, iar in anul 2001 a lansat  Wembley London Dry Gin, lider detasat in categoria sa.
Pe parcursul anilor, Grupul Prodal a investit atat in extinderea capacitatii de productie, cat si in controlul  calitatii produselor. in 2008, liniile de productie au devenit complet automatizate.
Bauturile alcoolice premium reprezinta cea mai importanta categorie de produse din portofoliul Prodal, dar compania acopera si segmentele medium si low.
Alaturi de certificari locale ale calitatii produselor Grupului Prodal, bauturile alcoolice ale companiei au castigat o serie de premii la concursuri internationale: Medalia de aur la International Spirits Challenge din Anglia, Master – titlul suprem la Vodka Masters in Anglia, Medalia de argint si de aur la ISW din Germania, Double Gold la International Spirits Competition din San Francisco, „Superior Taste Award”- 2 si 3 stele la The International Taste & Quality Institute (iTQi), Medalia de Aur – DLG, Germania etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here