membru-onorific-ccib„Pretuind contributia dumneavoastra remarcabila la realizarile scolii romanesti de chimie si rolul esential pe care l-ati jucat in domeniul chimiei organometalice supramoleculare, suntem bucurosi, domnule academician, ca astazi avem privilegiul de a va avea in mijlocul nostru in calitate de membru onorific al Camerei bucurestene, institutie reprezentativa pentru cea mai importanta comunitate de afaceri a tarii, cea din Capitala. Va felicit si va doresc cat mai multe initiative si proiecte impreuna cu CCIB“, a afirmat     prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) in cadrul festivitatii de acordare a calitatii de membru onorific al CCIB acad. Ionel Haiduc, presedintele Academiei Romane, ca expresie a aprecierii pentru contributia remarcabila la promovarea mediului de afaceri romanesc.
La eveniment, care a avut loc marti, 17 mai 2011, la Sala Rotonda, aflata la etajul 3 al sediului istoric al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, au participat personalitati din mediul economic si academic, precum prof. univ. dr. ing. Ecaterina Andronescu, fost ministru al educatiei si cercetarii, rector al Universitatii Politehnica din Bucuresti, sau prof. univ. dr. ing. Anton Anton, fost ministru al educatiei, cercetarii si tineretului, prorector al Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti.
Manifestarea a debutat cu un laudatio rostit de presedintele Camerei bucurestene, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, urmat de inmanarea atestatului de membru onorific si a insignei de aur a sistemului cameral acad. Ionel Haiduc, presedintele Academiei Romane.
„Sunt deosebit de onorat de calitatea de membru onorific al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti. intre cercetarea stiintifica si activitatea economica exista o punte; cei care reusesc sa o treaca cu succes isi asigura performanta si obtin beneficiile corespunzatoare. Nu am experienta in domeniul comertului si industriei, dar am slujit cercetarea si invatamantul in cariera mea si sper ca in acest mod viata economica a beneficiat de tineri specialisti entuziasti si bine pregatiti”, a subliniat acad. Ionel Haiduc, in alocutiunea ce a urmat momentului festiv.
De asemenea, acad. Ionel Haiduc a vorbit despre locul si rolul cercetarii romanesti pe plan mondial. Potrivit presedintelui Academiei Romane, cele mai multe articole stiintifice publicate de romani in strainatate, indexate pe plan international, sunt din domeniile fizica, chimie, matematica, inginerie chimica, ingineria materialelor. Potrivit sistemului de indexare SCImago, Universitatea Politehnica din Bucuresti (locul 472 in lume), Institutul de Fizica Atomica (locul 491) si Academia Romana (locul 636) sunt primele trei institutii romanesti care contribuie la asigurarea vizibilitatii stiintifice a tarii noastre pe plan mondial.
Biroul de Presa al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here