Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti deruleaza, in parteneriat cu SC FINAS CONSULTING SRL, Camera de Comert si Industrie Neamt, scoala Romana de Afaceri Filiala Galati, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Galati, scoala Romana de Afaceri Filiala Brasov, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Teleorman si Camera de Comert si Industrie Prahova, proiectul cu titlul „Dezvoltarea competentelor manageriale si antreprenoriale pentru IMM in vederea imbunatatirii eficientei organizationale si valorificarii oportunitatilor de afaceri”.
Proiectul se desfasoara pe parcursul a 30 de luni si se adreseaza personalului de conducere din IMM si intreprinzatorilor/patronilor de IMM.
Obiectivul general al proiectului urmareste imbunatatirea competentelor manageriale si antreprenoriale ale personalului de conducere al IMM si intreprinzatorilor; cresterea capacitatii managerilor si intreprinzatorilor de materializare a noilor idei de afaceri si de consolidare a afacerilor deja existente; dezvoltarea si promovarea culturii antreprenoriale in companii.
Astfel, proiectul pune la dispozitia celor interesati trei pachete de formare: „Competente manageriale si antreprenoriale pentru dezvoltarea si consolidarea noilor intreprinderi”, care se adreseaza personalului de conducere din IMM; „Competente manageriale si antreprenoriale pentru antreprenori”, care se adreseaza intreprinzatorilor patroni de IMM; „Competente manageriale si antreprenoriale pentru initierea unei afaceri si ocupare pe cont propriu”, care se adreseaza persoanelor care doresc sa initieze o afacere.
Tematica pachetelor de formare cuprinde: strategii de dezvoltare a firmei si ciclurile economice, managementul calitatii, strategii de reorganizare institutionala; marketing antreprenorial; management financiar; fundamentarea afacerii; finantarea afacerii; identificarea si valorificarea de oportunitati, inclusiv in conditii de criza economica; asumarea riscurilor; identificarea oportunitatilor de afaceri si de ocupare pe cont propriu; aspecte legislative; planul de afaceri; module speciale.
in cadrul proiectului vor fi instruiti 1.680 de cursanti pentru initierea unei afaceri, dintre care 600 femei; 205 persoane vor beneficia de actiuni pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale si pentru initierea afacerilor; iar 1.800 persoane vor participa la actiuni de dezvoltare a competentelor manageriale. De asemenea, va fi promovata cultura antreprenoriala in cadrul a 30 de forumuri pentru intreprinzatori.
Proiectul „Dezvoltarea competentelor manageriale si antreprenoriale pentru IMM in vederea imbunatatirii eficientei organizationale si valorificarii oportunitatilor de afaceri” este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeste in oameni”. Pentru mai multe informatii despre programul de finantare POSDRU 2007-2013 puteti accesa site-ul  www.fseromania.ro.
Biroul de Presa al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here