rtlcom-bcr-cosmoteRomtelecom va furniza in urmatorii trei ani servicii integrate de telefonie IP pe tehnologie CISCO, servicii de date VPN, dar si servicii de date si voce mobile furnizate de partenerul sau, COSMOTE Romania, pentru Banca Comerciala Romana. Contractul de servicii telecom integrate reflecta un parteneriat solid, pe termen lung, intre companii.
In urma castigarii licitatiei organizate de Banca Comerciala Romana in toamna anului trecut, Romtelecom devine principalul furnizor al bancii pentru serviciile: comunicatii electronice (retea VPN cu peste 600 de puncte de prezenta), telefonie IP (o solutie IPTel integrata cu serviciul SIP Trunk, pentru mai mult de 6000 telefoane IP cu numerotatie non-geografica), in timp ce compania partenera, COSMOTE, va furniza telefonie mobila si internet pe telefonul mobil. Contractul presupune si integrarea de noi echipamente de comunicatii, avand in vedere ca Romtelecom are o pozitie unica pe piata romaneasca prin certificarile si calitatea de partener Gold al Cisco.
„A fost o licitatie dificila, cu cerinte complexe, si ne bucuram ca am reusit sa venim cu cea mai potrivita solutie pentru Banca Comerciala Romana. Solutia oferita va moderniza actualele servicii de comunicatii de voce si date pentru BCR si va pregati terenul pentru cresteri semnificative ale productivitatii, cu posibilitatea de a integra si interactiona cu alte aplicatii cheie din cadrul institutiei.
in ultimii ani ne-am propus sa analizam si sa intelegem cat mai bine nevoile fiecarei companii si sa venim cu solutii potrivite acestora, iar contractul semnat astazi este inca o dovada ca avansam in directia corecta. Acest contract ne ajuta sa ne consolidam pozitia de lider pe piata telecom pentru companii,” declara George Makowski, Director Executiv Comercial, Segmentul Business, Romtelecom.
„Castigarea acestei licitatii dovedeste inca o data puterea sinergiilor dintre noi si Romtelecom. in plus, aceasta realizare este o confirmare a succesului pe care l-am inregistrat in ultima perioada pe segmentul business, care arata aprecierea clientilor nostri pentru eforturile continue de a ne imbunatati acoperirea retelei si portofoliul de produse, oferindu-le cele mai relevante solutii de comunicare, adaptate nevoilor specifice companiilor lor. Suntem incantati sa oferim solutii de comunicare mobile de voce si date Bancii Comerciale Romane,” declara Panos Makris, Director Executiv Comercial, COSMOTE Romania.
„BCR se afla in plin proces de modernizare, dezvoltare si up-datare a serviciilor de comunicatii. Vorbim aici de tot ce inseamna telefonia terestra, mobile, dar si transferuri de date. Avem o colaborare fructuasa cu Romtelecom care in ultimul timp si-a modernizat continuu infrastructura iar acest lucru s-a regasit in cresterea calitatii serviciilor oferite. Solutiile tehnice oferite de partenerul nostru sunt printre cele mai moderne la un nivel al costurilor foarte avantajos”, stated Christian Franz Bruckner, Chief Operating Officer, Banca Comerciala Romana.
Cu o divizie dedicata afacerilor din Romania care implineste patru ani chiar in aceasta luna, Romtelecom este prima alegere pentru peste 1000 de mari companii (incluzand banci, companii farmaceutice si de retail, ca si institutii guvernamentale) si pentru peste 100 de mii de IMM-uri, care se bazeaza pe Romtelecom Business Solutions ca furnizor principal de solutii de comunicatii si IT. in plus, Romtelecom este lider de piata pe segmentele servicii de date si internet de banda larga pentru afaceri, dupa lansarea cu succes a mai multor campanii in aceasta zona, pozitionand Romtelecom ca suporter al companiilor romanesti.
COSMOTE Romania avea 6,6 milioane de clienti la 31 martie 2011. Lansata in 2005, COSMOTE Romania a inregistrat cea mai rapida dezvoltare a retelei din Europa, conform raportului Citigroup din iunie 2007. in mai putin de cinci ani, COSMOTE Romania si-a depasit competitorii in ceea ce priveste reteaua de acoperire nationala. in prezent, COSMOTE Romania ofera acoperire pentru 99% din populatie si 90% din teritoriu. COSMOTE Romania este divizia locala a COSMOTE Group, operatorul cu cea mai extinsa prezenta in sud-estul Europei, care are o baza de aproximativ 20 milioane de clienti in Grecia, Albania, Bulgaria si Romania. Pentru mai multe informatii vizitati www.cosmote.ro.
Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand societatile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private si a bancilor de locuinte. BCR este banca Nr.1 in Romania dupa valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 dupa numarul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania, dupa gradul de incredere al clientilor si dupa numarul celor pentru care BCR este principala institutie cu care fac banking. BCR ofera o gama completa de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor si 668 de unitati retail localizate in majoritatea oraselor din intreaga tara cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din Romania pe piata cardurilor si a tranzactiilor bancare, clientii BCR avand la dispozitie cea mai mare retea nationala de ATM – peste 2.000 de bancomate si POS – peste 18.000 de terminale pentru plata cu cardul la comercianti, precum si o oferta complexa de produse si servicii bancare, inclusiv Internet banking, phone-banking si e-commerce.

Echipa de comunicare Romtelecom

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here