Angajatii Europharm Distributie fac si anul acesta munca voluntara in folosul familiilor din Romania care locuiesc in conditii improprii  Astfel, Habitat pentru Umanitate si Europharm Distributie vor derula, pentru al treilea an consecutiv, proiectul de voluntariat “Construim impreuna pentru o viata sanatoasa!Prima actiune din 2011 a voluntarilor Europharm Distributie are loc incepand de astazi pe santierul Habitat din comuna Campenesti, judetul Cluj. Un numar de 75 de angajati Europharm Distributie vor lucra pe santierul Habitat timp de doua saptamani (4 – 15 aprilie), la constructia unei locuinte simple pentru o familie din comunitatea clujeana. Voluntarii vor construi temelia viitoarei case si ulterior vor avansa lucrarile de constructie.

Si, pentru ca saptamana este celebrata Ziua Sanatatii (7 aprilie 2011) la nivel international, odata cu constructia noii case, angajatii Europharm Distributie vor contribui si la imbunatatirea starii de sanatate a familiei Babeanu. Familia asistata de voluntari locuieste in comuna Apahida judetul Cluj alaturi de alte trei familii intr-o casa cu 3 camere, construita integral din caramida, in conditii improprii – in bucatarie deja nu mai exista o parte a tavanului iar camerele sunt mucegaite. Baia si bucataria sunt impartite de toate cele opt persoane.

„Speram ca vom scapa de camera plina de igrasie, care ii face rau micutei noastre de nici macar un an. Speram ca vom scapa de discutiile si neplacerile interminabile ce apar din cauza aglomeratiei din casa”, spune Silviu Babeanu de 26 de ani, unul dintre beneficiarii proiectului.

Familia a intrat anul trecut in programul de constructii al Habitat pentru Umanitate Cluj si s-a implicat in constructia de case pentru alte familii defavorizate din judet. Familia Babeanu a lucrat pana acum peste 100 de ore pe santierele Habitat pentru Umanitate, iar acum urmeaza sa beneficieze ei insisi de acest program. „Ne dorim ca impreuna cu Habitat sa-i putem oferi fetitei noastre Catalina o locuinta decenta, cu locul ei de joaca si coltul ei cu jucarii, o curte in care sa zburde in liniste, nestingherita de nimeni si nefiind fortata sa asiste la neplacerile traiului la comun cu alte persoane. Am aflat ca vor veni in curand voluntari si abia asteptam sa fim alaturi de ei pe santier si sa incepem constructia casei noastre”, adauga Roxana Babeanu.

Beneficiarii Habitat sunt familii harnice, muncitoare, dar care din cauza starii lor materiale precare nu au acces la o alta modalitate de a beneficia de o locuinta decenta. Aici intervine rolul Habitat pentru Umanitate, alaturi de partenerii sai. Prin ratele fara profit, dar si prin munca voluntara, familiile selectate ajuta alte familii in nevoie, ceea ce face ca programul Habitat sa fie un program inedit, prin care intreaga comunitate creste.

Incepand din 2009 si pana la sfarsitul anului 2010, peste 270 de voluntari ai Europharm Distributie au voluntariat 4.200 ore de pentru a construi locuinte Habitat pentru familiile defavorizate din 9 comunitati: Bechet (Dolj), Radauti (Suceava), Baltesti (Prahova), Oarja (Arges), Moinesti (Bacau) Dej (Cluj), Medgidia (Constanta), Beius (Bihor) si Apahida (Cluj). Astfel, in cadrul proiectului, 27 de familii defavorizate din toata tara cat si 40 de copii de la un centru de zi au primit sprijin din partea angajatilor Europharm Distributie

Anul acesta, alte familii care au nevoie de conditii sanatoase de trai din judetele Cluj, Arges si Suceava vor fi asistate de peste 150 de voluntari Europharm Distributie in cadrul proiectului de voluntariat “Construim impreuna pentru o viata sanatoasa!”. Acest proiect este sustinut atat prin munca depusa de angajatii Europharm Distributie la constructia de locuinte, cat si cu resurse financiare, in valoare de 36.000 de euro.

***
Europharm Distributie este unul dintre principalii distribuitori de medicamente cu acoperire nationala si portofoliu larg de produse.
Europharm Distributie se comporta ca un lider in toate interactiunile sale cu pacientii, clientii, furnizorii, e chipa, actionarii si comunitatea. Implicarea activa intr-un proiect de anvergura ce presupune contributia materiala si prin resurse umane in actiuni de voluntariat sunt dovezi ca „Facem ce spunem“ in interactiunea cu comunitatea in care actionam.

Habitat for Humanity este o asociatie non-profit dedicata eliminarii conditiilor improprii de locuit si lipsei de adapost din intreaga lume. Materialele si banii provin din donatii iar munca este facuta cu voluntari. Cei care beneficiaza de ajutorul Habitat pentru a avea o locuinta trebuie sa munceasca la constructia casei lor si a celorlalti aflati in nevoie. Locuintele Habitat sint simple, decente si sanatoase dar mai ales usor de construit.
Mai mult de 1700 de familii din Romania au beneficiat pina acum de sprijinul asociatiei Habitat for Humanity.
Impreuna cu companii-partener, Habitat for Humanity si-a asumat misiunea de a da o noua sansa pentru integrarea sociala si ridicarea nivelului de trai al unor familii care traiesc la limita subzistentei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here