istockphoto_13142341-japan-flagImparatul Japoniei, Akihito, s-a declarat miercuri „profund ingrijorat” de situatia de la centrala nucleara Fukushima, in cadrul unui discurs exceptional adresat natiunii, in cursul caruia a precizat ca se „roaga pentru securitatea unui numar cat mai mare” de persoane.

La cinci zile dupa cutremurul cel mai puternic inregistrat vreodata in aceasta tara, urmat de un tsunami devastator, imparatul si-a exprimat regretul ca „numarul persoanelor ucise creste pe zi ce trece si nu se stie cati au murit”.

„Toata natiunea munceste la operatiunile de salvare”, a declarat Akihito, care se implica foarte putin in afacerile tarii.

„Populatia este obligata sa evacueze in conditii foarte dificile de frig, de lipsa de apa si carburant”, a constatat imparatul.

„Nu pot sa nu ma rog pentru ca activitatea salvatorilor sa progreseze rapid si ca viata oamenilor sa se amelioreze, fie si numai putin”, a continuat Akihito.

„Sper sincer ca putem impiedica inrautatirea situatiei datorita eforturilor” tuturor celor care participa la operatiunile de salvare, a mai spus imparatul. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here