Untitled-3Vicepresedintele PE Laszlo Tokes sustine, intr-un comunicat, ca a venit momentul infaptuirii unitatii maghiare, „intr-un spirit demn de secolul XXI”, „in Uniunea Europeana”, mentionand, in acest context, demararea unui proces denumit „Vindecarea Trianonului”. „Acum a venit si momentul infaptuirii unitatii maghiare, intr-un spirit demn de secolul XXI, o unitate maghiara, in Uniunea Europeana”, scrie Tokes intr-un comunicat.

El mentioneaza demararea unui proces denumit „Vindecarea Trianonului”. „La cea de a 90-a aniversare de la semnarea Tratatului de la Trianon – care a dus la ruperea natiunii noastre – ne-am propus demararea unui proces de vindecare – Vindecarea Trianonului”, afirma Tokes in comunicat.

Europarlamentarul sustine ca in ultimele secole „nu a fost tot timpul bine sa fii maghiar”. „Stapanitori straini au avut grija sa nu fie «rentabil» pentru noi sa fim maghiari, sa simtim apasarea apartenentei la aceasta natiune. Comunistii fara Dumnezeu, precum si fratii nostri tradatori s-au asigurat sa ne fie rusine, mai mult, sa incercam sa ne lepadam de calitatea noastra de maghiar. si da, si noi, maghiarii, am fost nevoiti sa simtim rusine pentru stapanitorii, dar si pentru unii din confratii nostri. Nici anumite guvernari de stanga din Ungaria nu ne-au facut sa ne simtim mandri de apartenenta noastra etnica”, spune vicepresedintele Parlamentului European.

Tokes afirma ca maghiarii trebuie sa stearga „rusinea” si sa isi traga forta din istorie. „Acum, cu ocazia zilei de 15 Martie, la inceputul unei ere care sta sub semnul colabarii promitatoare a intregii noastre natiuni, trebuie sa tragem forta din istoria noastra, din luptele pentru libertate pe care le-am purtat, si, in sfarsit, sa stergem rusinea si sa putem declara cu pace in suflet si constiinta curata ca e bine sa fii maghiar!”, scrie Tokes

„In 1848 a fost bine sa fii maghiar. in 1956 a fost bine sa fii maghiar. in 1989 ne-am simtit, din nou, bine ca maghiari”, afirma Tokes.

In final, europarlamentarul il citeteaza pe politicianul Kos Karoly: „Proclam cuvantul cheie: trebuie sa construim. Sa ne organizam, asadar, in munca. Proclam scopul: autonomia natiunii maghiare!”. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here