chartPresedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, a salutat, joi, „implementarea foarte viguroasa a programului comun cu UE si FMI de catre Romania”, afirmand ca tara noastra a stabilizat economia, a consolidat finantele publice si a conservat o stabilitate a sistemului financiar in plina criza.

„Vreau sa salut implementarea foarte viguroasa a programului comun cu UE si cu FMI de catre Romania. Eforturile facute de tara dumneavoastra, domnule presedinte, au contribuit la stabilizarea situatiei si sunt incantat ca Romania a reusit sa treaca pe o tendinta pozitiva din punct de vedere economic, pentru ca FMI asteapta o crestere de 1,5% din PIB in 2011 si apoi una de 4,5% din PIB in 2012”, a declarat Herman van Rompuy, dupa intalnirea cu Traian Basescu.

El a mai spus ca Romania a realizat evolutii importante.

„A stabilizat economia, a consolidat finantele publice si a conservat o stabilitate a sistemului financiar, asta in plina criza financiara la nivel global . De asemenea, a consolidat cadrul politicilor macroeconomice, legea responsabilitatii fiscale si cea a salariilor unitare, a permis si va continua sa permita pastrarea unor finante publice pe o cale durabila si vor mentine deficitul public in limita celor 3% din PIB pana in 2012. stim ca aceste eforturi nu sunt intotdeauna populare, insa sunt necesare pentru prosperitatea viitoare”, a mai afirmat presedintele Consiliului European.

De asemenea, Herman van Rompuy a apreciat ca este foarte important pentru Uniunea Europeana integrarea celei mai mari minoritati din Europa, cea a romilor, iar acest lucru necesita o abordare integrata, care sa includa educatie, sanatate, locuinte „si nu in ultimul rand” locuri de munca. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here