BCR organizeaza o tombola pentru toti clientii care solicita un credit Prima Casa in perioada 14 februarie – 14 aprilie. In weekend-urile 26-27 februarie si 12-13 martie, BCR organizeaza “Ziua Usilor Deschise” . Banca a aprobat credite in valoare de aproximativ 30 milioane EURO.Bucuresti, 23 februarie 2011 – Banca Comerciala Romana (BCR) a aprobat, in cadrul Programului Prima Casa 3, credite in valoare de aproximativ 30 milioane EUR.

„Cu creditele BCR Prima Casa 3 suntem in masura sa ajutam numai pana acum 735 de familii sa isi achizitioneze prima lor locuinta. Preconizam ca pana la epuizarea plafonului alocat BCR pentru Prima Casa 3 sa acordam peste 1.500 de credite. Dupa numarul de credite acordate si prin valoarea acestora, BCR este liderul recunoscut al acestui program guvernamental, datorita profesionalismului cu care abordam nevoile clientilor. Programul Prima Casa a avut un rol benefic in economia Romaniei incurajand piata rezidentiala in perioada pe care o  traversam”, a declarat stefan Coroianu, director executiv Directia Managementul Produselor Retail, BCR.

in cadrul celei de-a treia etape a programului Prima Casa, valoarea medie a unui credit acordat de catre BCR a fost de peste 40.000 EUR.

Dobanda practicata de banca este de numai 4,76%/an pentru clientii care isi incaseaza salariul la BCR, au avut un comportament bun de plata la creditele contractate la BCR formata din EURIBOR3M + 3.75% si de 4,96%/an formata din EURIBOR3M + 3.95% pentru clientii care nu au o relatie cu Banca. BCR nu percepe comisioane lunare sau de analiza.

Banca acorda credite in euro atat pentru achizitia, cat si pentru constructia de locuinte, cu un avans minim de 5%. Rata dobanzii este exprimata in functie de EURIBOR la 3 luni plus o marja cuprinsa intre 3,75% si 3,95%, in functie de istoricul pe care solicitantul il are cu BCR. Virarea salariului in cont la BCR de cel putin 6 luni sau un comportament bun la plata la creditul BCR in derulare de minim 6 luni reprezinta conditia necesara pentru a beneficia de o marja de dobanda de numai 3,75%.

De exemplu, pentru un credit in valoare totala de 40.000 de euro, pe 30 de ani, rata lunara este de 210,45 EUR, calcul valabil in februarie 2011, pentru clientii cu istoric BCR, dobanda variabila 4,824%/an (EURIBOR 3M + 3,75%), DAE = 5,44%, iar valoarea totala platibila este de 79.357 EUR. Comisioanele bancare sunt 0%, iar comisionul anual datorat FNGCIMM este de 0,49%, aplicat la soldul creditului. Costul de evaluare al apartamentului este de 300 RON, inclusiv TVA.

in plus, toti cei care solicita un credit Prima Casa de la BCR in perioada 14 februarie – 14 aprilie BCR si pana la data de 14 iunie 2011 se efectueaza acordarea creditului, intra automat in tragerea la sorti ce are ca premii 10 vouchere a cate 1.000 euro fiecare (contravaloarea in lei), pentru achizitia de electrocasnice.

Pentru anul acesta, BCR a pus in aplicare mai multe masuri care sa le asigure clientilor un acces mai usor la informatii si consiliere de specialitate privind creditele Prima Casa, precum si proceduri care sa inlesneasca procesul de creditare.

Una dintre aceste masuri este “Ziua Usilor Deschise”. Astfel, in weekend-urile 26-27 februarie si 12-13 martie, BCR ii invita pe toti cei interesati in unitatile deschise atat sambata, cat si duminica, in intervalul orar 09:00 – 13:00, pentru a ii informa si consilia cu privire la pasii necesari pentru a beneficia de un credit Prima Casa de la BCR.

“Dorim sa le oferim clientilor nostri tot sprijinul necesar pentru obtinerea unui credit in cadrul programului Prima Casa, si daca ei investesc un timp important in acest proces, atunci vom face si noi acelasi lucru”, a precizat ?tefan Coroianu, director executiv Directia Managementul Produselor Retail, BCR.

Lista unitatilor deschise este disponibila pe www.bcr.ro

BCR a primit, de la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), un plafon de 64 milioane EUR pentru acordarea de credite in cadrul Programului guvernamental Prima Casa 3.

BCR este liderul Programului Prima Casa acordand in cadrul Programului Prima Casa 1 si 2, credite in valoare de peste 525 milioane EUR, adica mai mult de o treime din totalul imprumuturilor acordate de banci in cadrul programului.

*  *

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand societatile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private si a bancilor de locuinte. BCR este banca Nr.1 in Romania dupa valoare activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 dupa numarul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania, dupa gradul de incredere al clientilor si dupa numarul celor pentru care BCR este principala institutie cu care fac banking.

BCR ofera gama completa de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor si 668 de unitati retail localizate in majoritatea oraselor din intreaga tara cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din Romania pe piata cardurilor si a tranzactiilor bancare, clientii BCR avand la dispozitie cea mai mare retea nationala de ATM – peste 2.000 de bancomate si POS – peste 18.000 de terminale pentru plata cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, phone-banking si e-commerce.

*  *

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17,4  milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 30  septembrie 2010, Erste Group detinea active totale in valoare de 206,5  miliarde EUR, inregistrand un profit net de 736,8  milioane EUR si un raport cost/venituri de 48,7%.

*  *

BCR – Comunicare Externa
Tel. 312.00.56; Fax 313 0117
Ionut Stanimir, e-mail: [email protected]
Cezar Marin, e-mail: [email protected]

InfoBCR
Web: www.bcr.ro
Email: [email protected]
TelVerde: 0800.801.227 (apelabil gratuit din toate retelele nationale)
Twitter: @infoBCR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here