New Europe Property Investments plc (“NEPI”), cel mai activ grup de investitii imobiliare din Romania in anul 2010, si-a dublat portofoliul de proprietati imobiliare in urma a trei achizitii, ajungand la 314 milioane Euro la sfarsitul anului 2010.
Compania a anuntat cea de-a doua transa de dividende pentru anul 2010, in valoare de 9,26 Euro centi pe actiune. Astfel, valoarea totala a dividendelor pentru anul 2010 se ridica la 17,61 Euro centi pe actiune, reprezentand o crestere de 11,7% fata de dividendul pentru anul 2009. Acesta este al doilea an de crestere consecutiva a dividendelor, ceea ce situeaza NEPI intre cele mai performate companii de investitii imobiliare platitoare de dividend listate in Anglia si in Africa de Sud.

Anul   Dividend pe actiune (Euro centi)            Crestere
2008           14,72                                  –
2009           15,77                                +7,1%
2010           17,61                                +11,7%

“Suntem multumiti de rezultatele noastre si suntem bine pozitionati sa continuam cresterea in viitor,  luand in considerare portofoliul solid de proprietati, disponibilul de lichiditati si sprijinul unor investitori institutionali importanti” a declarat Martin Slabbert, CEO al NEPI.
Lichidatile disponibile la sfarsitul anului 2010 erau de 23,8 millioane Euro, dupa plata dividendelor si a investitiilor efectuate pe parcursul anului, si dupa ce compania a atras aproximativ 76 milioane euro in trei emisiuni de actiuni in 2010 (ultima dintre acestea a avut loc in Decembrie 2010).
“Plasamentul privat de actiuni din aprilie 2010 a inregistrat subscrieri de trei ori mai mari decat numarul initial de actiuni oferite, iar emisiunea de actiuni in valoare de 40 milioane euro din Decembrie a fost de asemenea suprasubscrisa. Toate acestea indica faptul ca suntem bine pozitionati sa atragem fonduri in cazul in care vom avea nevoie de capital suplimentar pentru achizitii si investitii in 2011” declara Domnul Slabbert.
In ceea ce priveste demersul pentru listarea la Bursa de Valori din Bucuresti, Domnul Slabbert este de parere ca “Desi bursa din Romania este relativ mica, aceasta va creste cu timpul. Listarea la BVB a NEPI va face actiunile mai accesibile pentru investitorii romani care cauta investitii alternative denominate in euro, intr-un grup gestionat in mod transparent si care ofera dividende atractive. Nu urmarim sa atragem fonduri substantiale in Romania, dar recunoasterea performantelor noastre de catre investitorii din tara unde se afla majoritatea proprietatilor noastre ar fi cel mai bun compliment pentru NEPI”.

Detalii despre Grup:
New Europe Property Investments plc este compania principala a unui grup de firme infiintat pentru a investi in cladiri de birouri, parcuri comerciale si proprietati industriale, in principal in Romania unde Grupul este activ de la infiintarea sa in 2007.
Astfel, grupul de investitii sud-african NEPI detine in Romania 27 de proprietati imobiliare si este orientat pe achizitia de proprietati imobiliare inchiriate catre companii multinationale, care genereaza venituri in euro.
Cele mai recente investitii ale Grupului sunt: cladirile de birouri Floreasca Business Park, o parte din proiectul de retail Iris Shopping Center din Pitesti, Depozitul Otopeni situat langa Aeroportului International Henri Coanda si extinderea centrului comercial Promenada Mall din Braila.
Compania este in prezent listata pe piata principala a Bursei de Valori din Johannesburg (Africa de Sud) si pe segmentul AIM al London Stock Exchange, iar in prezent realizeaza demersurile necesare pentru o listare la Bursa de Valori din Bucuresti.
International property yields
Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati:
Martin Slabbert – CEO New Europe Property Investments plc
[email protected]

Victor Semionov – Director Financiar New Europe Property Investments plc
[email protected]

Tel: + 40 21 232 13 98
Fax: + 40 21 232 13 99
Website: www.nepi.uk.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here