00001229_valiza_bani[1]Bancile ar putea fi obligate sa accepte cererile de refinantare din partea propriilor clienti bun-platnici potrivit conditiilor de credtare anuntate de banca pentru clientii noi, fara comision de analiza si fara reevaluarea garantiilor sau a gradului de risc.

„In cazul in care debitorul solicita refinantarea creditului la aceeasi banca, in masura in care acesta s-a dovedit bun-platnic, neinregistrand intarzieri la plata ratelor mai mari de 30 de zile, va beneficia: a) de toate conditiile noii oferte de creditare; b) de neplata comisionului de analiza dosar; c) de acordara creditului de refinantare, fara a fi conditionat de reevaluarea gradului de risc si, dupa caz, a garantiilor aferente creditului”, potrivit unui amendament la OUG 50/2010 privind creditele populatiei, votat marti de deputatii din Comisia pentru Buget, Finante si Banci.

OUG 50 se aplica si contractelor de creditare aflate in derulare la momentul intrarii in vigoare a noilor reglementari, iar bancile au fost nevoite sa lege dobanzile in functie de EURIBOR/ROBOR/LIBOR.

Institutiile de credit au aplicat prevederile ordonantei prin pastrarea costului anterior, respectiv prin majorarea marjei din contract.

OUG 50 a fost aprobata de Guvern in luna iunie, iar bancile au avut termen de aplicare pentru contractele in derulare de 90 de zile, pana pe 20 septembrie. (Sursa: Mediafax)
Sursa foto: ArhivaFoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here