0001421_bani[1]Guvernul a convenit cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana ca salariul minim sa nu fie majorat cu mai mult de rata inflatiei din ultimii doi ani, respectiv pana la 670 de lei, a anuntat, marti, Gheorghe Gherghina, secretar de stat in Ministerul Finantelor.

El a precizat ca limita pana la care poate fi majorat salariul minim a fost „transata” prin scrisoarea de intentie convenita cu FMI.

„Chestiunea a fost transata si in scrisoarea cu FMI si CE, ca Guvernul nu poate sa-l creasca cu mai mult decat inflatia pe ultimii doi ani, 670 lei”, a spus secretarul de stat.

Potrivit acestuia, un numar de 71.000 bugetari au in prezent salariul minim.

Secretarul de stat a mai precizat ca daca sindicatele si patronatele ajung la un acord privind salariul minim din contractul colectiv national la 750 lei, de exemplu, aceasta valoare nu va fi aplicata si pentru bugetari.

Premierul Emil Boc a declarat, saptamana trecuta, ca salariul minim va creste la un nivel care va fi stabilit in urma discutiilor cu sindicatele, iar prin legea salarizarii unitare va fi recuperata anul viitor o parte din pierderea salariala suferita in 2010, dar strict in raport cu posibilitatile bugetare.

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a afirmat la randul sau atunci ca decizia privind stabilirea nivelului salariului minim va fi luata dupa ce Guvernul va discuta cu partenerii sociali, patronate si sindicate. (Sursa: Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here