Andrei Paunescu, fiul poetului Adrian Paunescu, a declarat, pe blogul personal, ca „reorganizarea, refacerea Cenaclului Flacara in spectacole sau productii mediatizate, purtand acest nume (…) este un abuz, este o ilegalitate, este o imposibilitate”. „Cei ce s-au grabit sa anunte deja, dupa 5 noiembrie 2010 (data decesului lui Adrian Paunescu, n.r.), ca artisti sau nu, din buna sau reacredinta, reorganizarea, refacerea Cenaclului Flacara in spectacole sau productii mediatizate, purtand acest nume, sa afle: este un abuz, este o ilegalitate, este o imposibilitate, este imoral, pentru ca, la fel ca atunci cand Adrian Paunescu era in viata, Cenaclul Flacara, inventat si condus de Adrian Paunescu, nu s-a putut si, firesc, nu se poate, fara el”, se arata in postarea de pe blogul lui Andrei Paunescu, datata 6 noiembrie si semnata „Comunicat din partea familiei si a institutiilor familiei Paunescu”.

„Despre toate celelalte este timp sa vedem cum, cand, daca si unde acest nume de viata si de legenda, care este brand cultural si marca protejata, poate fi citat sau folosit in titulatura unor manifestari, productii, evenimente sau materiale de orice fel”, a adaugat acesta.

Cantaretul Vasile seicaru a declarat sambata, la Uniunea Scriitorilor din Romania, unde a venit sa-i aduca un ultim omagiu lui Adrian Paunescu, ca s-ar putea organiza niste gale in memoria poetului, dar ca o revenire a Cenaclului Flacara este imposibila.

„S-ar putea sa mai putem face noi cate ceva in urma”, a spus seicaru, precizand ca stie de la muzicianul Victor Socaciu ca s-ar putea organiza niste gale in memoria lui Adrian Paunescu in marile orase ale tarii. „Sunt convins ca este si datoria noastra si un lucru pe care l-am putea face”, a spus acesta. Pe de alta parte, seicaru a mentionat ca o revenire a Cenaclului Flacara este absolut imposibila. „Ramane acolo, nu stiu daca nu este prea pretentios cuvantul «legenda», dar va spune timpul si vor hotari oamenii”, a mai spus acesta.

Pe de alta parte, Victor Socaciu – care a sustinut un discurs inainte de inmormantarea lui Adrian Paunescu -, vorbind in numele colegilor de la Cenaclul Flacara a spus: „(Adrian Paunescu) ne storcea pe rand de toate energiile si scotea la lumina ce avea fiecare mai bun „. El a mai spus atunci ca le-a propus acestora sa duca mai departe opera lui Paunescu, fara a da detalii despre ce ar putea insemna acest lucru. „Sa refacem si mai ales sa reaprindem flacara”, a spus Socaciu.

Victor Socaciu si-a lasat mesajul si pe coroana adusa de el – „Flacara va ramane aprinsa, iti promit Boss”.

Poetul Adrian Paunescu a incetat din viata vineri dimineata, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, unde a fost internat din 26 octombrie, cu probleme cardiace, renale si hepatice. (Sursa: Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here