Consiliul Judetean Cluj, in parteneriat cu Camera Agricola a Judetului Cluj, institutie aflata in subordinea acestuia, a depus spre finantare la Comisia Europeana, proiectul “Campania de informare in domeniul politicii agricole comune”, proiect initiat in cadrul programului „Actiuni de informare in domeniul politicii agricole comune”.
 Prin intermediul proiectului se doreste acordarea de consultanta pe problemele referitoare la politica agricola comuna si la evolutia acesteia, atat agricultorilor cat si celorlalte parti interesate precum si derularea unor campanii de informare referitoare la aplicarea adecvata a Politicii Agricole Comune (PAC).
 Printre activitatile prevazute sa se desfasoare o importanta deosebita o au campaniile de informare pentru categoria tinta a proiectului – fermierii, cei care trebuie sa inteleaga obligativitatea respectarii obiectivelor cuprinse in politicile agricole comune, in calitate de beneficiari ai sprijinului financiar oferit in domeniul agriculturii.
 Beneficiarii actiunii de informare vor fi si publicul larg, persoanele care participa la targul Agraria, cadre didactice universitare din domeniu, reprezentanti alesi si functionari locali, jurnalisti, asociatii din domeniul agriculturii, s.a.
 Actiunile de informare se vor realiza prin intermediul unei conferinte pe tema politicii agricole comune, prin intermediul unui stand de informare in cadrul Targului International pentru Agricultura, Industrie Alimentara si Ambalaje Agraria, precum si prin programe care se vor difuza la radio si televiziune, prin distribuirea de materiale de informare tiparite, organizarea de seminarii in licee, universitati precum si in toate unitatile administrativ teritoriale din judetul Cluj.
 Campania de informare este preconizata a se desfasura in perioada 1 mai 2011 – 30 aprilie 2012.
 Suma solicitata Comisiei Europene este de 50.323 EUR, urmand ca institutia Consiliului Judetean Cluj, in parteneriat cu Camera Agricola a Judetului Cluj, sa participe la cofinantarea proiectului cu restul de 50% din costurile totale eligibile.
 Numarul beneficiarilor directi ai acestei masuri de informare se ridica la cca. 19.600 persoane, dupa cum urmeaza:
1000 de vizitatori ai Standului de Informare Agraria 2011,
500 de elevi din licee si 600 de studenti si cadre didactice universitare,
2430 de participanti la activitatile derulate in unitatile administrative-teritoriale,
100 de participanti la Conferinta pe tema politcii agricole comune, 
cca. 15.000 de persoane care vor urmari emisiunile transmise prin intermediul posturilor nationale locale.
 „Beneficiari ai acestui proiect si ai acestor campanii de informare vor fi nu doar fermierii si alte persoane ce activeaza in domeniul agricol ci mai ales tanara generatie, majoritatea locuind in prezent in zonele urbane. Tinerii trebuie sa inteleaga principiile si obiectivele Politicii Agricole Comune  deoarece acestia vor deveni in scurt timp principalii consumatori ai produselor alimentare. In acest moment ei au cunostinte relativ restranse despre Politica Agricola Comuna, motiv pentru care ne-am asumat responsabilitatea de a realiza inca de acum educatia acestora si de a actiona pentru a-i ajuta sa inteleaga si sa accepte Politica Agricola Comuna” a declarat Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

Biroul de presa
09.11.2010

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here