Crestere exploziva pe segmentul companiilor multinationale
Bucuresti, 9 noiembrie 2010- “Pe segmentul companiilor multinationale, piata sistemelor de supraveghere auto prin GPS a inregistrat in 2010 o crestere de 85%, ceea ce reprezinta o crestere de 4 ori mai mare decat a cea a intregului domeniu”, a aratat Adrian Dinu, director general SAS Grup, liderul pietei sistemelor de supraveghere a flotelor auto prin GPS.
 “Companiile multinationale au devenit in acest an cu mult mai atente la alte categorii de cheltuieli- in afara de cele cu personalul si cu chiriile- asa incat automobilele de serviciu si costurile aferente sunt din ce in ce mai putin privite ca “bonusuri”. Firmele vor sa elimine orice cost nejustificat si, implementand solutiile de monitorizare a vehiculelor, au constatat ca, in medie, angajatii lor parcurgeau 60% din kilometri in interes personal si doar 40% in interesul companiei”, a precizat Adrian Dinu.
Reducerea cheltuielilor ramane o preocupare importanta a firmelor in acest an, mai ales ca unele costuri sunt total inutile: de exemplu, din cauza modului agresiv de a conduce masina, consumul- si deci costurile companiilor- cresc cu cca 20% fata de consumul normat al masinii. De exemplu, in cazul unui autoturism care ar consuma 7%, in urma conducerii agresive a acestuia consumul urca la 8,5% ; daca autovehiculul respectiv parcurge in medie 5000 km/luna, acesta lucru inseamana 45 litri de combustibil consumati suplimentar, adica aproximativ 50 euro pe luna per vehicul. In conditiile in care solutia noastra presupune un abonament lunar de 12 Euro, se poate vedea usor castigul unui client.
Piata solutiilor de monitorizare prin GPS a inregistrat de altfel cresteri remarcabile in ultimii trei ani, evolutia fiind remarcabila inclusiv in anii de criza 2009 si, respectiv, 2010, datorita faptului ca acestea contribuie semnificativ la reducerea cheltuielilor companiilor.
 “Piata de profil a intrat intr-o noua etapa de dezvoltare, in sensul cresterii calitatii serviciilor si a accesibilitatii pretului echipamentelor, insa nu toti jucatorii de pe piata vor supravietui. Recent noi am scazut dramatic pretul echipamentelor, urmand a inregistra profit doar din abonamentele pentru servicii: intrucat noi oferim servicii de calitate, clientii vor mentine abonamentele suficient de mult timp incat sa ne recuperam sumele acordate ca discount la echipamente si apoi sa inregistram si profit. Nu toti concurentii nostri vor putea <<sa tina pasul>> cu noi: vor rezista doar cei care au la randul lor servicii de calitate”, a aratat Adrian Dinu.
In anul 2007 un echipament de supraveghere prin GPS costa 350 Euro plus TVA; astazi firmele il pot achizitiona cu un pret mai mic de 100 de Euro plus TVA. In ceea ce priveste abonamentele pentru servicii, acestea au preturi care pleaca de la 5 Euro pe luna, in varianta cu cele mai putine optiuni de raportare.
Despre S.A.S Grup
Compania  S.A.S GRUP, constituita in 2002, are ca obiect  de activitate atat dezvoltarea si implementarea sistemelor integrate de supraveghere si urmarire autovehicule prin satelit, cat si executarea de software in domeniu. in urma cu 5 ani, S.A.S GRUP  a introdus pe piata romanesca sistemul profesional de urmarire si supraveghere din satelit a flotelor auto prin intermediul unei solutii AVL- Automatic Vehicle Location (in Romania solutia AVL este mai cunoscutǎ sub numele de “sistem GPS”).
Compania S.A.S GRUP este lider pe piata sistemelor profesionale de localizare vehicule prin AVL. Peste 300 de companii utilizeaza tehnologia AVL (sistem GPS) – S.A.S Grup, fiind montate peste 12.000 de unitati.
Datele furnizate de echipamentele GPS sunt transferate cu ajutorul solutiilor de transfer de date Orange, cu tehnologie de ultima ora, performante remarcabile si larga acoperire.
in parteneriat cu firma Wizrom Software, S.A.S Grup a dezvoltat un sistem integrat de routare si raportare a abaterilor fata de traseele planificate/ precalculate ale unei flote auto. Sistemul de routare furnizat de Wizrom Software permite automatizarea distributiei sau livrarilor, precum si stabilirea rutelor de parcurs optime de catre vehiculele din flota auto; ulterior, solutia S.A.S GRUP evidentiaza in timp real abaterile fata de rutele programate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here