Veniturile din T3 au crescut anual cu 27%, atingand recordul de 308 milioane $. Bucuresti – 26 octombrie 2010 – Polycom, Inc. (Nasdaq: PLCM), liderul global in solutii de comunicare unificate, a raportat astazi rezultatele financiare pentru al treilea trimestru, incheiat la 30 septembrie 2010.

Veniturile nete consolidate pentru acest trimestru au inregistrat o valoare record de 308 milioane $, in comparatie cu 243 milioane $, obtinute in acelasi trimestru din 2009. Profitul net GAAP pentru T3 2010 a fost de 17 milioane $, insemnand 20 centi per actiune, fata de 14 milioane $ sau 16 centi per actiune, inregistrati in aceeasi perioada anul trecut. Profitul net non-GAAP pentru T3 2010 a fost de 34 milioane $ sau 38 centi per actiune, in comparatie cu 27 milioane $ sau 31 centi per actiune, obtinuti in al treilea trimestru din 2009.

Pe parcursul celor noua luni sfarsite pe 30 septembrie 2010, veniturile nete au fost de 879 milioane $, in comparatie cu 699 milioane $ inregistrate in aceeasi perioada a anului 2009. Profitul net GAAP pentru primele trei trimestre din 2010 a fost de 35 milioane $ sau 40 centi per actiune, fata de cel inregistrat in 2009 de 37 milioane $ sau 44 centi per actiune. Profitul net non-GAAP pentru aceasta perioada a fost de 89 milioane $, sau 1,02 $ per actiune, comparativ  cu 74 milioane $ sau 86 de centi per actiune, pentru primele trei trimestre din 2009.

Pe partea de produse, veniturile nete consolidate pentru T3 2010 au fost formate din:
67% solutii video, adica 206 milioane $ (52% comunicatii video – 160 milioane $ si 15% sisteme de retea – 46 milioane $)
33% solutii de voce, adica 102 milioane $

Tot pe partea de produse, veniturile nete consolidate pentru T3 in 2009 au fost compuse din:
68% solutii video, adica 165 milioane $ (53% comunicatii video – 130 milioane $ si 15% sisteme de retea – 35 milioane $)
32% solutii de voce, adica 78 milioane $

„T3 reprezinta un trimestru extraordinar pentru Polycom, care consolideaza viteza si precizia cu care sunt executate strategiile go-to-market, precum si rolul nostru ca partener ideal in ecosistemul comunicatiilor unificate”, a declarat Andy Miller, Presedinte si CEO Polycom. „Am generat o crestere semnificativa a veniturilor din sistemele de retea, prin lansarea Polycom UC Intelligent Core, prin care am dus la un nivel superior deja cea mai buna infrastructura  tehnologica si am ajutat mult motorul din spatele vanzarilor noastre. Am obtinut de asemenea venituri considerabile cu ajutorul Polycom Open Collaboration Network, care a fost sustinut si de parteneriatul nostru strategic cu Microsoft, prin care dezvoltam o solutie unica de comunicatii unificate care indeplineste nevoile serverelor de ultima generatie Mictosoft Lync UC.”
“In ceea ce priveste trimestrul al patrulea si anul 2011, consideram ca Polycom se afla in pozitia cea mai potrivita pentru a obtine un efect maxim prin adoptarea comunicatiilor unificate de catre companii, sectorul public, furnizorii de servicii, companiile mici si mijlocii si nu in ultimul rand de catre oamenii obisnuiti. Pentru a putea face fata acestei provocari, am recrutat executivi de top care vor aplica strategia Polycom pusa la punct anul trecut. Prin inovatiile tehnologice, parteneriatele strategice si proiectele orientate catre client, am ajutat sistemele Polycom sa inregistrete o rata de adoptie tot mai mare. Planul de investitii strategice continua sa functioneze, marjele cresc si sunt pregatiti sa ducem business-ul Polycom cu un pas inainte,” a concluzionat Miller.

„In al treilea trimestru, veniturile au crescut cu 27% anual, sprijinite de provizioane record care au generat niste rezultate excelente la finele lui”, a explicat Michael Kourey, Vice Presedinte Executiv, financiar si administrator si CFO Polycom. „Datorita cresterii consecutive pe segmentul de sisteme de retea cu 15% si 31% anual, precum si datorita cererii mari pentru solutiile Polycom, marjele de venit au crescut cu mai mult de un punct procentual secvential si peste doua puncte procentuale anual. Ca rezultat al acestor rezultate operationale favorabile, precum si datorita managementului eficient de capital, am generat un cash flow operational pozitiv de 41 milioane $ si o balanta finala a trimestrului al treilea cu 500 milioane $ in depozite si investitii, fara niciun fel de datorie”.  

Despre Polycom 
Polycom, Inc. (Nasdaq: PLCM) este liderul mondial in solutii de comunicare unificate de teleprezenta, video si voce si solutii de infrastructura bazate pe standarde deschise. Polycom este o companie vizionara in comunicatii, care inlesneste conectivitatea si colaborarea oamenilor din orice parte a lumii. Pentru mai multe informatii vizitati www.polycom.com si urmariti Polycom pe Twitter, Facebook si LinkedIn.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here