imagesCAXYAJV1Elena Basescu, mama presedintelui Traian Basescu, a murit, luni, la Constanta, la varsta de 81 de ani, ea suferind de o boala grava si fiind operata la Institutul Oncologic „Prof. dr. Alexandru Trestioreanu”. Informatia privind decesul mamei presedintelui tarii a fost confirmata, pentru MEDIAFAX, de apropiati ai familiei.Mai multi vecini ai Elenei Basescu spun ca sambata seful statului a venit in vizita la mama sa, stiind ca este grav bolnava.

Tot vecinii afirma ca la sfarsitul saptamanii trecute un preot a mers la Elena Basescu si a impartasit-o.

Unul dintre vecinii Elenei Basescu a spus ca ultima data s-a intalnit cu aceasta vineri, cand femeia coborase in fata blocului.

In octombrie 2009, Elena Basescu, ce suferea de cancer la san a fost internata la Institutul Oncologic Fundeni din Capitala.

Atunci, seful statului nu a dorit sa dea detalii despre starea de sanatate a mamei sale, precizand ca are grija de aceasta.

Tot in octombrie 2009, presedintele Traian Basescu a recitat, in emisiunea „Divertis – Serviciul Roman de Comedie”, de la Pro TV, o poezie scrisa de el in tinerete, pe puntea Bricului Mircea, dedicata mamei si celor de acasa: „Deasupra-ti cerul se inalta / si de pe el privesc in jos / Sute de stele ce-l admira / Pe bravul om prietenos”.

Usor fastacit dupa acest moment, presedintele a marturisit ca a uitat ultimele randuri, scrise cu multi ani in urma, insa, pana la finalul emisiunii, si le-a amintit.

„Iar dupa luni de mers pe-ntinderea albastra / intors din nou la tarmul tau iubit / Ai alergat grabit spre casa / Sa vezi iar chipul mamei fericit. / Casa era pustie si cernita / Si ai plecat incet, spre cimitir / Ca sa asezi in tarana inca proaspat ravasita / Un trandafir, trei lacrimi si-un sarut / La capul mamei ce murise trista / Cu gandul la copilul ce-a crescut”, a recitat Traian Basescu, vizibil emotionat, aplaudat de cei prezenti.

Mama sefului statului avea 81 de ani si locuia in Constanta. seful statului isi vizita mama la Constanta in majoritatea ocaziilor cand mergea pe litoral.

Presedintele Traian Basescu se afla la Bruxelles, la summit-ul Asia-Europa, de unde ar trebui sa revina marti in tara. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here