Chiar in conditiile unei piete dificile, in care finantarea bancara este deficitara, dezvoltatorul ansamblului rezidential Green City a reusit sa vanda anul acesta 103 locuinte din cadrul proiectului in care s-au mutat deja 300 de familii.
Interesul romanilor pentru locuinte continua sa se pastreze ridicat, chiar daca nu avem cele mai fericite conditii economice. Astfel, Green City, proiect amplasat in comuna 1 Decembrie, a reusit sa vanda, in ultimele opt luni, 103 vile, ceea ce inseamna circa 12 pe luna, un ritm demn de boom-ul pietei si nu de o perioada de recesiune.
„Publicul a inceput sa realizeze ca acest moment este propice pentru achizitii imobiliare. Chiar daca bancile dau mai greu credite, preturile sunt scazute, iar tranzactiile sunt avantajoase. Datorita faptului ca oferim clientilor nostri servicii complete, am reusit sa vindem 103 case anul acesta”, spune Alexandru Petrescu, director de vanzari in cadrul Green City.
Cumparatorii Green City au sesizat oportunitatea pe care a adus-o criza: preturile apartamentelor vechi sunt apropiate de preturile locuintelor noi. Un moment prielnic pentru a schimba locuinta veche cu o locuinta noua, asa cum a facut unul dintre cumparatorii din Green City.
„Acesta vandut un apartament de 2 camere in Militari cu 65.000 euro si a prins o promotie la Green City prin care a luat o casa cu 100.000 Euro. Deci a mai pus o diferenta de 35.000 euro pe care a luat-o printr-un credit bancar, rata lunara ajungand la 250 euro/luna. Nu cred ca in viitor va fi un moment atat de prielnic ca acesta in care cu o diferenta mica de bani sa poti trece de la un apartament vechi de 2 camere la o casa cu etaj si curte cu suprafata utila dubla”, continua Alexandru Petrescu.
Prima faza a Green City din 1 Decembrie a fost finalizata la sfarsitul anului trecut si include 356 de case iar faza a doua a inceput in aprilie 2010 si include 164 de locuinte. Dintre facilitatile care functioneaza deja in ansamblu amintim: RedMarket, un supermarket deschis de MegaImage, Gradinita de Stat, Cabinet Medical cu doctor de familie, Farmacie, Magazin Legume si Fructe, Florarie, Restaurant, Pizzerie etc.
Ansamblul rezidential se construieste in cadrul unui fost domeniu regal si se intinde pe o suprafata de 100 de hectare, dintre care suprafata verde si parcurile reprezinta 24 de hectare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here