In perioada 27 septembrie -1 octombrie 2010, Biblioteca Judeteana „Octavian Goga” Cluj, institutie de cultura aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, organizeaza a XV-a editie a Zilelor Bibliotecilor de Cartier.
Pe tot parcursul saptamanii la filialele de cartier ale bibliotecii vizitatorii vor beneficia de inscriere gratuita pentru persoanele de toate varstele. Totodata, se va organiza Prima vizita la biblioteca – vizite colective ale claselor I-a de la scolile din cartier, O carte pentru fiecare – actiune prin care cartile primite cu titlu de donatie din partea editurilor si a persoanelor fizice vor fi distribuite gratuit tuturor doritorilor care vor vizita biblioteca in aceste zile.
Programul Zilelor Bibliotecilor de Cartier cuprinde urmatoarele activitati culturale:
Filiala Zorilor (str. Observatorului nr.1)
Luni, 27 septembrie si joi, 30 septembrie
Vizionari de filme
ora 15.00: Desene animate pentru mici si mari
ora 17.00: Documentare Discovery
Comedii pentru toata familia.
Miercuri, 29 septembrie
ora 11.00: intalnire cu scriitoarea Doina Cetea. Discutii pe marginea cartii „Binoclul motanului Potifar”. Prezinta scriitoarea Flavia Teoc. Evenimentul este organizat in colaborare cu Editura Casa Cartii de stiinta. Participa elevii claselor a IV-a de la scoala „Radu Stanca”.  

Filiala “Traian Brad” (str. Izlazului nr.18)
Miercuri, 29 septembrie 2010
ora 18.00: Spectacolul: „Elwin…adevar si poveste!” – poveste inspirata din folclorul irlandez, care se adreseaza in egala masura atat copiilor cat si adultilor. Prezinta Teatrul de papusi al Palatului Copiilor.
Luni-vineri:
Auditii si vizionari de filme artistice pentru copii, inspirate din povesti si basme romanesti: „Praslea cel voinic si merele de aur”, „Harap Alb”, „Aleodor imparat”, „Sarea in bucate”, „Fata babei si fata mosului”.
Vineri, 1 octombrie
ora 18.00: Lansare de carte: Dorin Almasanu si Georgeta Nazarie. Destine convergente. Cluj, Editura Grinta, 2010
Reamintim in acest context, faptul ca actiunea similara desfasurata in saptamana 9-13 noiembrie 2009, cu ocazia Zilelor Bibliotecilor de Cartier 2009,  s-a bucurat de un real succes, in perioada de doar 5 zile fiind inscrise la biblioteca nu mai putin de 370 de persoane apartinand tuturor categoriilor socio-profesionale, fapt ce reprezinta un rezultat excelent comparativ cu o luna obisnuita (spre exemplu luna septembrie 2009, cand au fost 377 de persoane inscrise). Totodata, prin intermediul actiunii O carte pentru fiecare, circa 5000 de volume de carte din toate domeniile de interes, primite de-a lungul anilor ca si donatii din partea editurilor, persoanelor fizice si din fondurile bibliotecilor care si-au incetat activitatea au fost distribuite gratuit tuturor doritorilor, care au vizitat biblioteca in perioada 9-13 noiembrie 2009.
„Aceasta activitate face parte din demersul nostru mai larg de a apropia locuitorii judetului de lectura si de a facilita accesul la cultura si cunoastere al acestora. imi exprim in acest context speranta ca un numar cat mai mare de cetateni ai judetului vor decide sa treaca pragul bibliotecilor noastre de cartier si sa beneficieze de facilitatile oferite, alegand in final sa devina beneficiari constanti si fideli ai serviciilor pe care Biblioteca Judeteana „Octavian Goga” le ofera”, a afirmat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin  Tise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here