Pensiunea ”Casa Verde” din Videle își îndrumă turiștii către obiectivele din zonă. Structura de cazare a găzduit numeroase delegații de afaceri dar și turiști străini din Austria, Germania, Franța, Finlanda, Norvegia, Grecia și Spania

 

Stejarul lui Mihai Viteazul și Biserica de lemn din Videle – Cârtojanca, două atracții încă puțin cunoscute. În zonă se află și comuna Talpa, localitatea Moromeților

 

 

În proiect: un hotel și un resort în natură

 

 

 

Știm bine că în sudul țării și în particular în județul Teleorman, termenul de “atracție turistică” nu te duce cu gândul direct la o zonă turistică, dar cu siguranță că acel inedit există și aici. În jurul orașului Videle, alături de mai multe activități economice care se desfășoară aici există și locuri de vizitat.

La 25 de kilometri de oraș, mai exact în localitatea Drăgănești Vlașca, între 2011 și 2021 a fost edificată o mănăstire minunată (în stilul ortodox grecesc) denumită Mănăstirea Pantocrator. Aici este un adevărat loc de pelerinaj, unde ajung pelerini din întreaga țară și nu numai (https://manastirea-pantocrator.ro/despre/ ).

Alte atracții încă puțin cunoscute din regiune sunt Stejarul lui Mihai Viteazul (unde se spune că s-ar fi odihnit marele domnitor împreună cu o parte din oștenii săi) și Biserica de lemn din Videle – Cârtojanca, ridicată în anul 1819 și înlocuită din 1883.

La alți 25 – 30 de kilometri, în comuna Călinești, există prima distilerie artizanală cu produse din România care a câștigat aurul la concursuri internaționale, distilerie concepută, construită și administrată de către Alexandru Haită (https://magurazamfirei.ro ).

De asemenea, comuna Talpa (aflată la 15-20 de kilometri distanță de Videle) este localitatea unde s-au filmat cele două capodopere ale cinematografiei românești, Moromeții I și Moromeții II. Aici se poate vizita casa familiei Moromete precum și alte obiective care au făcut parte din decorul filmului.

Activitățile de recreere (pescuit și vânătoare) din zonă sunt de asemenea importante și atrag vizitatori. La Videle s-a înființat, în decursul anilor, și un grup foarte activ de ciclism, “Bicicliștii de la Videle” (https://biciclistiidelavidele.ro).

 

Un ”hub” care atrage turiști și delegații în zonă este pensiunea ”Casa Verde” din Videle. Turiștii și grupurile găzduite până în prezent sunt cu preponderență din zona de business și turism de afaceri (angajații unor companii care își desfășoară activitatea în zona orașului Videle, mai ales din domeniul extracției de petrol și conexe, puțini știind că zona Videle a fost o importantă zonă petrolieră). De asemenea, pensiunea a primit turiști și oameni de afaceri străini din Austria, Germania, Franța, Finlanda, Norvegia, Grecia și Spania. În plus, aici se mai cazează turiști ocazionali care ajung în Videle pentru diverse evenimente private (nunți, botezuri etc.).

 

Pensiunea Casa Verde a fost concepută pentru a asigura confort la prețuri decente, un ”raport calitate/preț” real. Încă de la început, din anul 2009, planul proprietarilor a fost acela de a oferi o cazare decentă conform cerințelor zonei. Ca un mic detaliu, aceasta a fost prima unitate de cazare integrată în orasul Videle, cât și în zonă. Pensiunea dispune de opt camere cu băi proprii, TV, internet wireless, minibar, aer condiționat, cât și alte facilități precum un restaurant, terasă, parcare proprie, sală de evenimente pentru conferințe și ședințe. Pentru a deveni cât mai “verde”, ca și numele de altfel, pensiunea dispune, de un an, de un sistem fotovoltaic care asigură independența energetică din resurse regenerabile.

 

”Poate că zona Videle nu are încă multe obiective turistice și activități de desfășurat, dar oamenii sunt primitori, dornici de a promova zona și localitatea. Sunt sigur că în viitorul nu foarte îndepărtat se vor înființa locații frumoase pentru recreere și pentru petrecerea timpului liber în natură”, declară Iulian Bolnavu, managing partner ”Casa Verde”.

 

Turismul în zona Videle se va dezvolta mai ales pentru zona de relaxare și petrecere a timpului în natură. Orașul, fiind în apropierea Capitalei și având infrastructura necesară, cu siguranță că va atrage turiști care doresc să se relaxeze și să petreacă momente în natură, departe de aglomerație, poluare și agitație.

 

Planurile de dezvoltare ale companiei ”Casa Verde” sunt ambițioase. În viitor, proprietarii intenționează să extindă structura existentă. În vecinătatea locației au achiziționat 2000 mp unde vor construi un hotel la cele mai moderne standarde.

 

”În acest moment analizăm fezabilitatea unei investiții și urmărim programele de finanțare prin fonduri nerambursabile. Proiectul pe care îl avem în minte necesită o investiție de aproximativ 2 milioane de euro. O altă idee pe care o avem pe termen mediu și lung o reprezintă investiția într-un resort și căutăm locații în afara orașului, situate în natură, pentru a dezvolta o structură mai complexă cu piscine, spa, saloane de evenimente. Turiștii găsesc bogăția în simplitatea naturii, prin întoarcerea la origini descoperă adevărata lor identitate. Integrarea turismului în orașul Videle nu este doar despre atragerea turiștilor, ci și despre reconectarea lor cu frumusețea autentică a locului și cu inima comunității locale”, susține Iulian Bolnavu.

 

 

 

 

Despre ”Casa Verde”

 

Construită pentru a oferi căldură, liniște și intimitate, pensiunea ”Casa Verde” Videle, a fost înființată în 2009, printre altele fiind prima structură de cazare din zonă. Unitatea pune la dispoziție opt camere spațioase și confortabile cu un design personalizat și mobilier nou, dotate cu grupuri sanitare, televizoare, minibaruri, internet wireless gratuit, un restaurant și o terasă cu parcare proprie.

 

Pentru detalii:

www.casaverdevidele.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here