Teatrul de Păpuși „Prichindel” se pregătește de o premieră națională, realizată cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la încoronarea primilor regi ai României: Regele Ferdinand și Regina Maria. Este vorba de spectacolul „Ciobanul și Domnița”, care are la bază basmul cu același titlu semnat de Regina Maria.

„Ciobanul și Domnița” este o poveste unică, cu inflexiuni romantice, cu emoție, cu umor și lirism, care poartă semnătura Reginei Maria. Primul pas în crearea acestui spectacol a fost adaptarea scenică a textului, încercând să aduc la rampă tema poveștii: a iubirii și a sacrificiului.

„Ciobanul și Domnița” nu este doar o poveste de iubire interzisă, ci mai degrabă o „radiografie” asupra inimii, asupra fericirii, asupra propriilor noastre decizii importante de viață. Dacă Faust își vinde sufletul pentru nemurire, în povestea noastră, Ciobanul nu-și vinde sufletul pentru nemurire, în schimb renunță la SUFLET și la CREDINȚĂ pentru iubire, pentru Domniță!

Valoarea literară a poveștii, încărcată de metafore și simboluri, a deschis sufletul și imaginația creatorilor: regizor, scenograf, compozitor și, evident, actorilor, spre o mare provocare și inedită transpunere scenică., Toma Hogea – regizor artistic.

 

Așadar, dragi copii, părinți și bunici, vă așteptăm la un spectacol plin de sensibilitate și de emoție, a cărui premieră va avea loc sâmbătă, 1 octombrie 2022, de la orele 18:00, la Sala 67 a Teatrului de Păpuși „Prichindel”.

Avanpremiera spectacolului va avea loc vineri, 30 septembrie, orele 12:00, pentru copiii din școlile gimnaziale ale municipiului.

 

Un spectacol este rodul muncii unei echipe, așa cum puncta și regizorul artistic, pe care trebuie să v-o facem cunoscută:

dramatizarea, versuri și regia artistică – Toma Hogea

scenografia – Alina Dincă Pușcașu

muzica – Cári Tibor

light-design și proiecție – Lucian Moga

 

distribuția – Tudor Cristian Popa, Teodora Popa, Laura Boboc, Irina Melnic, Mădălin Costea, Adam Boboc,  Iulian Costea, Ramona Benchea Mincu, Viorica Boda

 

regia tehnică – Elena Madaras

sculptură păpuși și decor – Constantin Butoi

pictură – Alina Dincă Pușcașu

realizare costume – Mirela Tămășan

lumini – Ovidiu Tămășan, Călin Popa

sunet – Florin Andrea

mașiniști – Florin Badiu, Gheorghe Hațegan

 

Manager Ioana Bogățan

 

Biletele pot fi achiziționate de la sediul teatrului, începând cu data de azi, 22 septembrie, între orele 9:00 și 14:00 (exceptând zilele de sâmbăță și duminică), sau online de la adresa www.teatrulalba.ro.

Prețul biletelor este de:

7 lei – școlari și elevi

15 lei – studenți și pensionari

28 lei – adulți

Suntem în asentimentul regizorului Toma Hogea când spune: Cu toții ne-am dorit ca această premieră națională, pe scena Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia, să aducă publicului de toate vârstele un concept scenic nou, o estetică teatrală modernă, multă emoție și bucuria descoperirii acestei povești unice a Reginei Maria.

Vă așteptăm cu drag!

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here