• Junior Achievement (JA) România desfășoară în acest an, cu sprijinul Metropolitan Life, proiectul educațional Sănătate. Viață activă, dedicat elevilor de gimnaziu.
  • Activitățile încurajează dezvoltarea comportamentelor preventive prin evaluarea și gestionarea factorilor de risc care pot influența starea de sănătate.
  • Până la sfârșitul acestui an, 15.000 de elevi de gimnaziu vor participa la activități learning by doing și project based, susținute cu participarea voluntarilor Metropolitan Life.

 

Sănătate. Viață activă este o inițiativă nouă, dezvoltată în cadrul parteneriatului JA România – Metropolitan Life, pentru a promova în rândul elevilor un set de cunoștințe și abilități decizionale cu efecte benefice asupra sănătății, atât la vârsta tânără, dar și ca viitori adulți.

 

Proiectul se adresează elevilor aflați la vârsta preadolescenței, o perioadă complexă pentru dezvoltarea lor fizică și psihică, marcată de influența mediului, precum și de alegerile comportamentale individuale. În același timp, este perioada în care educația pentru o viață sănătoasă are un rol important în formarea unor obiceiuri privind activitatea fizică și alimentația, ca elemente esențiale pentru prevenția bolilor și asigurarea stării de bine.

 

Prin activitățile și exercițiile propuse în cadrul proiectului, elevii analizează factorii de risc pentru sănătate și potențialele consecințe. În același timp elevii identifică modalitățile concrete de a se proteja, prin stabilirea obiectivelor și exersarea comportamentelor necesare pentru a avea o viață sănătoasă.

 

Prin participarea la proiect, elevii beneficiază de instrumente educaționale și activități learning by doing sub forma unui kit educațional gratuit, ce poate fi utilizat atât  la școală, cât și în mediul online, prin intermediul platformei LMS JA Inspire™.

 

“Investim astăzi în educația pentru un stil de viață sănătos, pentru a da o șansă în plus adulților de mâine să aibă o viață echilibrată, care să le asigure starea de bine. Pentru că educația este primul pas către decizii corecte, către formarea unui comportament de prevenție și protecție în fața neprevăzutului. Educația construiește viitorul!”, a declarat Carmina Dragomir, CEO Metropolitan Life.

 

Activitățile sunt derulate cu participarea voluntarilor Metropolitan Life, care prezintă exemple și cunoștințe practice, inspirate din experiența lor profesională sau personală, despre gestionarea riscurilor și opțiunile de minimizare a consecințelor financiare determinate de evenimente neprevăzute, cu impact asupra sănătății.

 

Până la finalul acestui an, peste 15.000 de elevi din clasele gimnaziale își vor evalua propriul comportament în raport cu măsurile de prevenție primară a bolilor, vor exersa planificarea unei diete sănătoase și a unui program constant de exerciții fizice. De asemenea, elevii vor identifica o serie de criterii pentru evaluarea surselor de informare online pentru diferite subiecte legate de sănătate și vor fi încurajați să ia decizii adecvate și conștiente pentru păstrarea stării de bine.

 

La prima etapă a proiectului participă elevi din 131 de localități rurale și urbane din 36 de județe[1].

Parteneriatul dintre JA România și Metropolitan Life continuă pentru al nouălea an consecutiv, iar până acum peste 25.000 de elevi au beneficiat de educație learning by doing.

 

 

Despre Junior Achievement (JA) România

Junior Achievement România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară și STEM, de orientare profesională, sănătate și dezvoltare a abilităților pentru viață, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip „learning by doing“ și „project based”, adaptate învățării hibride, sunt urmate anual de peste 230.000 de elevi și studenți din peste 1.670 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2019, Junior Achievement a celebrat 100 de ani de existență, iar în 2020, organizația s-a poziționat pe locul 7 în topul NGO Advisor, dedicat celor mai importante 500 de ONG-uri la nivel mondial.

 

 

Despre Metropolitan Life

Metropolitan Life este parte a MetLife, Inc., una dintre cele mai mari companii de asigurări de viață din lume, și sucursală a companiei irlandeze Metlife Europe d.a.c. Înființată în 1868, MetLife oferă, la nivel global, asigurări de viață, planuri de pensii, beneficii pentru angajați și servicii de administrare a activelor. Cu aproximativ 100 de milioane de clienți, MetLife are operațiuni deschise în aproape 50 de țări și deține poziții de conducere în piețe din Japonia, America Latină, Asia, Europa și Orientul Mijlociu. În România, Metropolitan Life are peste 21 ani de activitate pe piața de asigurări de viață.

2,5 milioane de clienți beneficiază de asigurări de viață și pensii private obligatorii oferite de Metropolitan Life la nivel local.

 

 

 

 

[1] Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, București, Buzău, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here