Sursa foto: https://pixabay.com/photos/meal-dinner-food-plate-lunch-dish-2069021/

Reţeta tradiţională de musaca din cartofi şi carne de porc la cuptor poate fi înlocuită cu o reţetă mult mai uşoară şi mai delicioasă de lasagna cu piept de pui la cuptor, mult mai potrivită pentru diete şi pentru a fi luată la pachet a doua zi. Lasagna cu piept de pui se prepară mult mai simplu, comparativ cu musacaua şi poate fi servită atât la prânz, cât şi la cină, ingredientele fiind corect echilibrate din punct de vedere nutriţional.

Ingrediente lasagna cu piept de pui

Pentru a prepara lasagna cu piept de pui, gospodinele au nevoie de 500 de grame de piept de pui, un borcan de ciuperci conservate în apă sau 500 de grame de ciuperci champignon proaspete şi de un pachet de foi de lasagna. De asemenea, pentru a prepara lasagna cu piept de pui, mai sunt necesare şi alte ingrediente precum: 30 ml de ulei, 200 de grame de caşcaval, sare şi piper.

Pentru sosul bechamel sunt necesare 3 linguri de unt, jumătate de litru de lapte de vacă, 3 linguri de făină, sare şi nucşoara.

Citește și: 10 idei cum sa organizăm masa de Crăciun

Cum se prepară lasagna cu piept de pui

Lasagna cu piept de pui se prepară foarte simplu, se taie pieptul de pui în cubuleţe foarte mici şi se căleşte carnea în ulei. atunci când începe să se rumenească, se adaugă ciupercile din conservă scurse de apă sau ciupercile proaspete tăiate şi se mai lasa 5 minute la călit. Se potriveşte la urmă de sare şi de piper după gust.

Sosul Bechamel  se prepară între timp, dar nu foarte devreme pentru că se va întări şi va fi mai greu la montare. Se topeşte untul în tigaie şi se căleşte cu făină timp de 5 minute, se toarnă lapte şi se amestecă încontinuu pentru a nu se forma cocoloaşe iar la final se pune sarea şi nucşoara.

Când este gata sosul Bechamel, se formează lasagna într-o tavă adâncă de cuptor. Se unge baza tăvii cu două polonice de sos alb, se întinde pe toată suprafaţa sosul. Se aşează un strat de foi de lasagna direct din cutie dacă pe ea se menţionează că nu necesită prefierbere, se unge cu un polonic de sos şi se pun câteva linguri din umplutură de carne uniform.

Se aranjează un rând de foi de lasagna peste umplutură, puţin sos şi o foaie de lasagna şi se continua până la umplerea tăvii sau terminarea umpluturii. Ultimul strat de foi se unge numai cu sos din abundenţă, fără carne, pe care se distribuie şi caşcaval dat prin răzătoare.

Se coace timp de 45 de minute lasagna la 200 de grade C şi se lasă la “odihnit” 20 de minute pe masă, înainte de servire. Se savurează lasagna cu piept de pui împreună cu salata sau simplă, iar reîncălzită la cuptorul cu microunde este delicioasă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here