Teatrul de Păpuși „Prichindel” consideră că teatrul este un factor cultural-educativ important în viața oricărui copil, dezvoltând-i imaginația și spiritul creativ, care nu ar trebui să lipsească. De aceea, am decis ca în perioada imediat următoare să ne continuăm proiectele online.

Unul din proiectele noastre dragi este Lecția de teatru, un proiect care a avut un feedback excelent din partea copiilor, dovadă stând numeroasele solicitări din partea școlilor, grădinițelor sau a diferitelor asociații cultural-educative. Lecția de teatru a fost susținută în Alba Iulia și localități ale județului Alba: Cunța, Cut, Drașov, Geomal, Lancrăm, Loman, Petrești, Răchita, Răhău, Șpring, Stremț și Vințu de Jos. Și planurile noastre ar fi continuat în multe alte zone ale județului, dacă această pandemie nu ar fi intervenit în viețile noastre, ale tuturor.

Ce vom învăța la o lecție de teatru? ne puteți întreba. Veți învăța cum să interpretați un rol, despre tipurile de păpuși și mânuirea lor, cum să confecționați măști sau personaje, dicție și vorbire expresivă, dar și cum să vă comportați ca spectator.

Propunerea noastră este următoarea: în perioada 19 mai – 12 iunie, vom organiza zilnic Lecția de teatru pe platforma Zoom, online, pe care va trebui să o descărcați pe telefonul mobil, tabletă sau computer. Această lecție va fi susținută de actorii teatrului în fiecare zi, de luni până vineri, începând cu orele 17.00 și durata acesteia va fi de 40 de minute. Prima lecție va începe marți, 19 mai.

Pentru a putea participa la aceste lecții se fac înscrieri începând cu data de azi, 13 mai 2020, cu precizarea zilei dorite, pe adresa: [email protected]. Se vor forma grupuri de maxim 12 cursanți, în ordinea transmiterii înscrierilor. Dacă sunt solicitări mai multe pentru o zi, vă vom reprograma pentru o altă zi și vă vom informa despre acest lucru telefonic sau prin e-mail.

De asemenea, dragi părinți, presupunând cu dumneavoastră îi veți înscrie pe copii, și prin asta înțelegem că vă dați acordul de participare  la aceste lecții, vă rugăm ca la înscriere să ne transmiteți numele dumneavoastră și numărul de telefon. Precizăm că aceste date nu vor fi folosite cu alt scop, decât pentru cel pentru care vi-l solicităm.

Așadar, cum funcționează: având confirmarea înscrierii, descărcați aplicația Zoom, veți primi un link de la aplicație și la orele 17.00 punct, dați un click pe acesta.

Facem acest lucru pentru prima dată, asta din dorința de a fi cât mai mult prezenți în viața copiilor, și de aceea apelăm la înțelegerea dumneavoastră în cazul în care vor apărea mici disfuncționalități.

Prin acest proiect ne adresăm și cadrelor didactice, care pot considera această lecție de teatru ca o propunere de opțional. De aceea ne-am bucura dacă ați promova această alternativă educativă în rândul copiilor cu care țineți orele online.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here