Bicicletele electrice sunt tot mai populare, si nu este greu de inteles de ce – la urma urmei, cine nu ar vrea sa se deplaseze cu viteza mai mare cu mai putin efort? Daca inca nu sunteti convinsi de beneficiile unei astfel de biciclete, iata cateva motive pentru a cumpara una!

  1. Va ajuta sa va deplasati mai repede pe distante mai lungi

Bineinteles, bicicletele electrice ofera multe dintre beneficiile pe care le ofera si bicicletele obisnuite, dar pentru ca beneficiati de un mic motor, veti putea calatori pe distante mai lungi si veti putea sa va plimbati mai mult timp. O bicicleta electrica va va ajuta sa va deplasati mai repede decat biciclistii obisnuiti. Puteti ajunge la o viteza de pana la 15 km / h aproape instantaneu. Asta in conditiile in care viteza medie a autoturismelor in centrul Bucurestiului este undeva la 7,4 km / h.

  1. Va provoaca sa va plimbati mai mult

Potrivit unui raport recent al Laboratorului de Cercetare a Transporturilor din Marea Britanie, bicicletele obisnuite sunt scoase din debara de mai putin de 25 de ori pe an, 46% dintre ele fiind folosite doar o data sau de doua ori pe saptamana.

In comparatie, 30% dintre persoanele cu biciclete electrice le folosesc o data pe zi, in timp ce un procent de 81% se plimba cel putin o data pe saptamana. Ceea ce inseamna ca utilizatorii de biciclete electrice sunt de doua ori mai dispusi sa se plimbe cu bicicleta decat biciclistii obisnuiti.

  1. Va pot ajuta sa va mentineti in forma

Deoarece veti calatori mai mult, chiar daca motorul electric va ajuta ocazional, veti fi obligat sa si pedalati mai mult. Asta este o veste buna pentru sanatatea inimii, plamanilor si pentru tensiunea arteriala, deoarece studiile stiintifice au demonstrat legatura dintre exercitiile regulate si nivelul redus de stres.

 

Bicicletele electronice sunt, totodata, minunate pentru cei care isi doresc sa se plimbe pe bicicleta dar nu se simt in stare din cauza varstei sau a vreunei afectiuni.

  1. Va pot ajuta sa economisiti bani

Puteti cumpara o bicicleta electrica buna cu mai putin de 2.000 lei, in timp ce costurile intretinerii ei sunt aproximativ aceleasi cu cele ale unei biciclete obisnuite (pentru componente cum ar fi anvelope, lanturi si placute de frana). Cu alte cuvinte, este o varianta mult mai ieftina decat cumpararea, asigurarea si intretinerea unei masini pe benzina sau cu motor diesel si mult mai comoda decat o calatorie cu transportul public. In ceea ce priveste costul reincarcarii bateriei bicicletei dvs. electrice, vorbim doar de cativa lei in plus la factura lunara la electricitate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here