15 Ianuarie 2019 – Ziua Culturii Naționale, la Sebeș: spectacol extraordinar cu Cristofor Aldea Teodorovici și actorul Adrian Păduraru; caravană literară în școli; moment comemorativ la statuia poetului Mihai Eminescu

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural “Lucian Blaga” Sebeș au onoarea de a lansa o invitație de suflet pentru a marca, la Sebeș, Ziua Culturii Naționale, printr-un spectacol extraordinar intitulat “Dor de Eminescu”, oferit de artistul din Basarabia, Cristofor Aldea Teodorovici și de actorul Adrian Păduraru.

Evenimentul va avea loc marți, 15 ianuarie 2019, la ora 18.00, în sala de spectacole a Centrului Cultural Lucian Blaga” Sebeș, accesul fiind gratuit.

Actorul Adrian Păduraru, alături de fiul regretaților Ion și Doina Aldea Teodorovici, Cristofor Aldea Teodorovici, vor aduce la Sebeș versurile poetului național, emoția și fiorul național, într-un spectacol care venerează limba română, cultura națională, mândria și demnitatea de a fi români.

Marți, 15 Ianuarie 2019, la ora 12.30, va avea loc un moment comemorativ la statuia poetului Mihai Eminescu, la care vor participa reprezentanții autorităților locale, elevi, cadre didactice, reprezentanți ai asociațiilor locale, societatea civilă. De asemenea, în calendarul de activități cultural – educative al Centrului Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș, săptămâna 14-18 ianuarie 2019 este numită “săptămâna Eminescu” și va fi marcată printr-o caravană literară în școlile din localitate, pentru a le fi prezentată elevilor personalitatea și opera poetului național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here