Ai uitat să râzi? Reia acest obicei! Căci un minut în care râzi este echivalent cu 45 de minute de relaxare. Te abţii să plângi? Nu e bine deloc, deoarece şi lacrimile îţi sunt de mare ajutor.

Este demonstrat: persoanele destinse, care râd mult, sunt mult mai căutate şi apreciate de ceilalţi decât cele anxioase. Explicaţia este una simplă. Râsul contribuie la creşterea nivelului de serotonină (hormon care înlătură stările de anxietate şi de depresie) şi al celui de dopamină (neurotransmiţător responsabil cu senzaţia de plăcere, care are, la nivelul creierului, un efect asemănător cu morfina şi heroina).

Aceste două substanţe eliberează tensiunile de la nivel psihic. Psihologii afirmă că este esenţial să râzi chiar de propria persoană, deoarece această activitate creşte încrederea în sine şi înlătură inhibiţiile. Râsul gălăgios sau cel timid arată cât de extrovertită sau introvertită este o persoană şi dezvăluie secrete ale personalităţii acesteia. Poţi să cunoşti o persoană în funcţie de glumele şi situaţiile care o fac să râdă.

Râzi şi uită de probleme!

Metodă antistres şi antidepresiv natural, râsul te ajută să te detaşezi de problemele de zi cu zi. Datorită râsului, hipotalamusul (situat la baza creierului) secretă endorfine, hormoni care reduc excesele de adrenalină şi cortizol, cauzate de stres.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here