Controlul asupra cainelui este foarte important, indiferent ca ne aflam in jurul blocului sau in parc, alaturi de intreaga familie. Un accesoriu usor de folosit si confortabil pentru prietenul necuvantator este zgarda.

 

Zgarzile se prind de obicei in jurul gatului, sunt realizate din materiale care sa nu produca niciun disconfort cainelui, se gasesc peste tot in magazinele specializate si se pot intretine foarte simplu.

 

Alegerea unor zgarzi este foarte importanta, atat pentru siguranta animalului de companie, cat si pentru experienta placuta avuta de caine in timpul plimbarii. Un prim criteriu utilizat adesea cand cumparam o zgarda pentru caini din petshop il reprezinta talia cainelui.

 

Daca avem un prieten patruped micut, pitic, nu vom cumpara o zgarda prea mare, in niciun caz din metal, pentru ca il va obosi si ii poate afecta coloana. Un caine de talie mare poate suporta foarte bine o astfel de zgarda, insa specialistii le recomanda pe cele din materiale usoare, gen naylon, materiale textile mai groase, care sunt si usor de manevrat cand le punem la gatul cainelui.

 

Conteaza mult si rasa cainelui atunci cand alegem zgarda pentru caini din petshop, varsta lui. De pilda un caine dintr-o rasa de lupta, cu musculatura puternica si schelet destul de mare nu va putea fi tinut in frau decat cu o zgarda puternica, din piele, din materiale care rezista bine si pot fi manevrate eficient.

 

La fel unui caine mai batran nu ii punem o zgarda care sa il incomodeze, foarte grea pentru el, pentru ca organismul sau nu va suporta bine presiunea pusa in timpul mersului. Alt criteriu de luat in seama cand avem nevoie de zgarzi pentru catelusii nostri este scopul pentru care o cumparam.

 

Daca e vorba de zgarzile permanente ele trebuie sa fie cat mai usoare si comode, trebuie igienizate mereu, trebuie sa fie rezistente la uzura, foarte bine adaptate taliei cainelui. La dresaj se folosesc zgarzile speciale pentru aceasta activitate care permit control mai mare asupra cainelui.

 

Si marimea e foarte importanta cand e nevoie sa ne decidem in privinta zgarzii pe care o va purta catelul. Ca sa stim marimea corecta a zgarzii de cumparat putem masura cainele la circumferinta gatului, accesoriile de acest tip trebuie sa nu stea foarte stranse si sa nu incomodeze animalul deloc.

 

Sa nu uitam nici de materialul din care e facuta o zgarda. Putem avea zgarzi din piele, mixte, nylon-metal, de forta, antiparazitara, traditionale, tip capastru, bifurcate. Mai sunt si zgarzile reflectorizante si luminate, pentru a putea sti mereu unde e cainele cand va plimbati in intuneric.

 

Materialul se alege iarasi in functie de preferintele stapanului si de talia si rasa cainelui, de modul in care catelul reactioneaza la diferite tipuri de zgarzi. Magazinul online Peteco.ro va poate ajuta sa alegeti mai usor viitoarea zgarda, are foarte multe modele disponibile, consultanti care va pot oferi informatiile necesare despre fiecare tip de accesoriu vandut online.

 

Peteco.ro comercializeaza printre altele zgarzi din nailon rezistente, cu sisteme de reglare pentru adaptare usoara la circumferinta gatului cainelui, sistem de prindere modern pentru un plus de siguranta, zgarzi din piele, decorate cu capse, rezistente si flexibile sau zgarzi din nailon si poliester, reglabile cu ajutorul unor catarame practice. Pe site sunt disponibile toate marimile si culorile, la preturi accesibile, pentru toate buzunarele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here