La un magazin cu diverse surse si corpuri de iluminat orice client e pus in fata unei alegeri destul de dificile. Sunt cel putin trei tipuri de becuri din care suntem nevoiti sa alegem unul singur. Cum alegem mai usor? Stiind cateva ceva despre fiecare tip.

 

Becurile incandescente sau cele clasice, obisnuite, ale lui Edison, eficienta nu e atat de buna, se ard, au consum prea mare de energie electrica, nu sunt eficiente de loc, se incing puternic, lumina nu este chiar atat de buna si iluminatul interior sau exterior nu e recomandat cu asa ceva.

 

De ceva timp locul lor a fost luat de altele cu incandenscenta, dar imbunatatite, cu filament intr-o capsula cu halogen, mult mai economice si mai eficiente energetice, scad costurile si cu 45%. Becurile economice sau LFC, lampile fluorescente compacte, vin cu promisiunea unui consum foarte mic de energie electrica, redus si cu 80%, durata de vaita mai mare pana la 15.000 de ore de functionare continua.

 

Noile tipurile de becuri LFC au lumina cu mai multe nuante de alb pana la galben, lumina e foarte odihnitoare si usor de suportat. Becurile LED folosesc diode emitatoare de lumina si sunt inlocuite filamentele si gazele rare din becurile vechi.

 

Spre deosebire de alte becuri cele cu led sunt rezistente, usor de inlocuit, pot functiona foarte bine ani la rand, emit lumina de calitate, pot functiona si 50.000 de ore fara sa pateasca nimic. Nu exista substante toxice in interiorul lor, nu se supraincalzesc, se aprind si se sting rapid, le putem inlocui imediat ce s-au defectat cu altele noi. Un ultim tip sunt becuri halogen.

 

Aceste becuri halogen au intensitati luminoase superioare, se utilizeaza pe o perioada mare de timp, nu au filamente care se pot arde, au gaze in interior. Forma unor becuri halogen este destul de diversa, de la cele clasice la cele tip lumanare sau reflector, tip capsula, spot.

 

Dimensiunile lor le fac ideale pentru montajul rapid in orice fel de incaperi si spatii mai greu accesibile. Intensitatea luminoasa foarte buna, preturile bune, cheltuielile initiale usor de amortizat prin economia de curent electric, iata alte avantaje ale becurilor cu halogen.

 

Acum ca stiti ce e cu fiecare tip de bec si cam ce avantaje sunt puteti alege mai usor produsul dorit cand va aflati din noul in fata raftului cu becuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here