• Proiectul „Energia E.ON X Via Transilvanica” începe la 1 septembrie cu primele echipe care vor pleca din nordul și sudul traseului, simultan, din Putna, respectiv Drobeta Turnu-Severin;
  • Grija față de comunitate și mediul în care trăim sunt valorile care duc energia E.ON pe „drumul care unește”;
  • ON va continua să fie alături de Asociaţia Tăşuleasa Social şi va susţine întreținerea traseului Via Transilvanica;

 

200 de angajați E.ON vor duce #EnergiaLuiÎmpreună pe cei 1.400 km ai Viei Transilvanica – „drumul care unește” – pe care îl vor străbate la pas sau cu bicicleta, în cadrul proiectului „Energia E.ON X Via Transilvanica”. Proiectul debutează în prima zi a lunii septembrie, când două echipe vor porni simultan din nord (Putna) și sud (Drobeta Turnu Severin) și se va încheia o lună mai târziu, la mijlocul traseului, în localitatea Axente Sever.

 

Alegerea traseului nu este deloc întâmplătoare. Parcurgând acest drum în integralitate, vrem să le reamintim clienților noștri că Via Transilvanica există și datorită lor, întrucât au ales să lase copacii neatinși, activând factura electronică. Parteneriatul cu Asociația Tășuleasa Social este unul de suflet pentru mine și sunt mândră de colegii mei care au ales să facă parte din această poveste într-un mod atât de frumos, ducând #EnergiaLuiÎmpreună pe Via Transilvanica și în comunitățile pe care le străbate, spune Claudia Griech, directorul general al E.ON Energie România.

 

Fiecare echipă și liderul acesteia vor parcurge rute definite ale traseului, la finalul cărora vor preda ștafeta către alte echipe, pentru parcurgerea integrală a Viei Transilvanica. Cele 32 de echipe sunt alcătuite din pasionați ai drumețiilor și ai activităților outdoor precum alergare, ciclism și cățărat, dar și din colegi aflați la prima experiență de acest gen. În călătoria lor, colegii E.ON se vor implica în acțiuni de voluntariat, vor face popasuri în școli pentru a susține lecții despre energie și vor derula şi alte acțiuni de responsabilitate socială.

 

„Proiectul Energia E.ON X Via Transilvanica le oferă colegilor noștri oportunitatea să își descopere pasiuni comune, să interacționeze cu colegi cu care, poate, nu au avut ocazia să colaboreze până acum. Această drumeție e un bun prilej pentru ei nu doar să se cunoască mai bine, ci și să facă ceva împreună pentru comunitate și pentru protejarea mediului”, afirmă Ioan Şandru, directorul general adjunct al E.ON Energie România și unul dintre inițiatorii acestui proiect.

 

Povestea comună cu Asociația Tășuleasa Social a început în 2020, când E.ON a devenit Partener pentru sustenabilitate în cadrul proiectului de ecoturism Via Transilvanica. În 2020, E.ON a susținut marcarea a 100 km de traseu, kilometri dublați în 2021 datorită implicării clienților. 100.000 clienți și-au activat factura electronică, iar noi am tradus fiecare gest al lor într-un metru de traseu, adăugând astfel încă 100 km „drumului care unește”.

 

În 2023 și 2024, suntem angajați în sprijinirea proiectului Via Transilvanica, deoarece ne propunem să păstram acest traseu și pentru generațiile viitoare. Astfel, ne-am alăturat acestui proiect care necesită eforturi constante de întreținere și care ar fi dificil de realizat fără contribuția noastră și a întregii comunități. Îi încurajăm pe clienții noștri să se alăture acestui parteneriat, deoarece împreună putem contribui la conservarea celor mai pitorești păduri din patrimoniul nostru, printr-un simplu gest de activare a facturii electronice.

 

Sunt tare încântat să văd că tot mai mulți oameni merg pe Via Transilvanica, care nu înseamnă nu doar un traseu turistic, ci şi oameni, istorie şi tradiţii. Mulţumesc partenerului nostru E.ON că a ales să continue să ne fie alături, iar celor 200 de temerari le urez succes şi să se bucure din plin de frumuseţea locurilor pe care le vor străbate, declară Alin Uşeriu, preşedintele Asociaţiei Tăşuleasa Social.

 

Proiectul Via Transilvanica a fost inițiat de Asociaţia Tășuleasa Social în anul 2018, cu ocazia celebrării a 100 de ani de la Marea Unire din Alba Iulia. Parcurge zece județe, din șapte ținuturi cultural-istorice: Bucovina, Ținutul de Sus, Terra Siculorum, Terra Saxonum, Terra Dacica, Terra Banatica, Terra Romana și pune în valoare patrimoniul natural și cultural al fiecărei regiuni, comunități uitate, care acum pot fi revigorate economic, datorită drumeților. Succesul înregistrat de Via Transilvanica este acum recunoscut și de Comisia Europeană și Europa Nostra. Acesta a câștigat una dintre categoriile Premiului European pentru Patrimoniu/Premiul Europa Nostra 2023, alături de alte 29 de realizări remarcabile în materie de patrimoniu.

 

 

Despre E.ON România

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieței de energie, având în România o prezență consolidată de-a lungul a 18 ani. Companiile din cadrul grupului, Delgaz Grid, E.ON Energie România și E.ON Asist Complet desfășoară activități de distribuție, de furnizare energie și soluții energetice, respectiv tehnice pentru circa 3,4 milioane de clienți. De la intrarea pe piața din România, E.ON a investit peste 2,1 miliarde de euro, în principal în modernizarea rețelelor. Totodată, valoarea contribuțiilor virate la bugetul de stat și bugetele locale se ridică la 3 miliarde de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here