Liderii lumii s-au întâlnit în ianuarie la Davos, Elveția, în cadrul Forumului Economic Mondial (WEF) unde au dezbătut care sunt riscurile globale cu care ne confruntăm. Raportul final al WEF a evidențiat criza costului vieții, ca fiind cel mai mare risc pe termen scurt, iar eșecul adaptării la schimbările climatice ca fiind cel mai mare risc pe termen lung. Discuțiile legate de impactul schimbărilor climatice au fost printre cele mai importante subiecte abordate la Davos. Astfel, WWF Internațional a lansat Biodiversity Risk Filter (BRF), o soluție online dedicată companiilor și instituțiilor financiare, care ajută la identificarea și minimizarea riscurilor legate de biodiversitate la nivelul operațiunilor, al lanțului valoric și al investițiilor.
Biodiversitatea se pierde într-un ritm fără precedent, iar economia mondială este dependentă de natură. Mai mult de 50% din PIB-ul global depinde de bunurile și serviciile pe care ecosistemele naturale le generează. Una din provocările majore pentru companii și instituțiile financiare interesate în dezvoltarea unui model de business prietenos cu natura, este evaluarea pe criterii științifice a riscurilor și oportunităților legate de biodiversitate, asociate lanțului valoric în diferite locații.

„Cunoașterea impactului activităților economice din diferite sectoare asupra biodiversității este primul pas pentru evaluarea riscurilor pentru companii și instituții financiare, precum și o condiție pentru setarea țintelor de mediu, inclusiv pentru conservarea biodiversității. Biodiversity Risk Filter (BRF) permite companiilor să analizeze îndeaproape tipul și locația riscurilor la care sunt expuse pe lanțul valoric, impactul pe care aceste riscuri îl au asupra modelului de business și sustenabilității acestuia și direcționarea investițiilor în conservarea și restaurarea biodiversității în zone prioritare”, a declarat Orieta Hulea, CEO WWF România. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here