• În luna august, E.ON s-a implicat într-un proiect al asociației dedicat tinerelor instituționalizate;

 

E.ON România susține proiectul Asociației Zi de Bine care va construi, în luna septembrie, un laborator de robotică pentru elevii Liceului Tehnologic

„Carol I” din Valea Doftanei, unde abandonul școlar este 0%. Liceul găzduiește aproape 400 de elevi, de la grădiniță la învățământ liceal, dintre care peste 100 participă săptămânal la clubul de programare desfășurat în cadrul liceului.

 

Laboratorul de robotică va fi utilat cu:

  • pachete LEGO® MINDSTORMS pentru a dezvolta abilitățile elevilor pentru știință, tehnologie, inginerie și matematică;
  • kituri de nivel intermediar pentru Arduino, pentru orele de științe și informatică prin care să se dezvolte abilitățile elevilor pentru știință, tehnologie, inginerie și matematică;
  • o imprimantă 3D;
  • roboți interactivi Robodog pentru inițierea în programare a elevilor din clasele primare și pentru învățarea limbii engleze;
  • ochelari VR Oculus pentru accesarea unor site-uri care oferă materiale educaționale din domeniul VR, AR sau 3D;
  • kituri robot umanoid pentru a introduce copiii în domeniul roboticii, unde pot învăța despre componentele de bază și programarea roboților.

 

Bugetul necesar pentru implementarea acestui proiect este de 35.000 euro și este asigurat de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România și UniCredit Bank.

 

„Anul acesta, echipa de robotică a României a câștigat aurul la Campionatul Internațional de Robotică de la Chicago, fiind pentru prima dată în ultimii 30 de ani când Finala Mondială a fost câștigată de o echipă care nu este din Statele Unite. De ce să rămână o excepție? Ne-am propus să ajutămși alți copii pasionați de robotică să-și dezvolte abilitățile în domeniu și, de ce nu, să facă performanță. Am descoperit la Liceul Tehnologic „Carol I” din Valea Doftanei un director desemnat „Profesorul anului pentru inovație” și o mulțime de copii curioși. Le lipsesc doar uneltele care să-i ajute să performeze. În septembrie dotăm laboratorul de robotică pentru micii cercetători”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

 

Conform datelor Institutului Național de Statistică, în zonele rurale doar 36% dintre copii merg la școală, însă datorită doamnei profesor de informatică, Steluța Elena Pralea de la Liceul Tehnologic „Carol I”, care și-a dedicat anii de directorat digitalizării școlii, elevii au acum acces la laptopuri și tablete, proiectoare și table inteligente, microscoape în laboratorul de biologie, chiar și o dronă cu ajutorul căreia învață despre natură și ecologie. Din pasiunea sa pentru informatică, pe care a dorit să o transmită mai departe și elevilor, doamna profesor a reușit să înființeze un club de programare și robotică în urma căruia un elev a realizat singur un semafor cu ajutorul plăcuțelor Microbit și a ledurilor.

 

Clubul de programare desfășurat în cadrul liceului, care a atras peste 100 de elevi, este împărțit în patru ateliere – Scratch, Microbit, Arduino și Programare Web, și se desfășoară datorită cadrelor didactice care fac mentorat voluntar în fiecare zi de sâmbătă, făcând naveta chiar și de la 50 km distanță. La liceul din sat, peste 90% dintre profesori au urmat module avansate de formare a competențelor digitale.

 

„Fiecare an îl petrecem căutând cursuri și finanțări și scriind proiecte prin care să le putem oferi elevilor spații școlare moderne și personal didactic calificat, cu deschidere spre viitor, astfel încât copiii să nu își dorească să mai părăsească comuna și să meargă la liceele de la oraș. Iată că liceul nostru este deja cunoscut pentru faptul că rata abandonului este 0%. Faptul că acum le putem oferi acest laborator de robotică reprezintă un pas uriaș care, cu siguranță, îi va ajuta să își dezvolte abilitățile”, a adăugat Steluța Elena Pralea, Director al Liceului Tehnologic „Carol I”, Valea Doftanei.

 

Cei care vor să se alăture acestui proiect, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau își pot dona ziua de naștere. Mai multe metode prin care se poate susține această cauza pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza .

 

E.ON România susține câte o cauză, inițiată de Asociația Zi de Bine, în fiecare lună a anului. În luna august, E.ON și ceilalți parteneri strategici au susținut proiectul „Croiește-ți viitorul” al Asociației Zi de Bine, dedicat tinerelor instituționalizate.


Pe parcursul lunii august au fost organizate trei tabere de croitorie pentru tinerele care se pregătesc să părăsească centrele de plasament, cu scopul de a învăța să croiască și totodată, de a căpăta încredere în forțele proprii înainte de ieșirea din sistem. Taberele au avut loc în județele Suceava, Prahova și Hunedoara, și au participat 54 de tinere din centre de plasament, la care s-au adăugat alte 10 fete care provin din zone defavorizate din județul Bihor.

 

Despre E.ON România

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 16 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru circa 3,3 milioane de clienţi. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,5 miliarde de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here