În Londra, în Soho, pe niște străduțe lăturalnice din centrul orașului, pe un colț, poți găsi un magazin de benzi desenate, unde a trebuit să mă duc ca să fac o surpriză unui prieten. Spre marea mea uimire, am descoperit că și in București există, mai nou, posibilitatea asta și că acum se găsesc magazine care vin în întâmpinarea nevoilor unui public în schimbare, recunoscând popularitatea acestei forme de exprimare.

 

La o plimbare prin centru am descoperit magazinul de cărți Antic ExLibris de pe strada Doamnei, care pe lângă faptul că oferă o  gamă largă de benzi desenate în engleză cu un discount important, are și prezență online. Pe website-ul AnticExlibris.ro poti găsi sute de titluri de benzi desenate, care dramatizează în mod atractiv și convingător, pentru cititorii săi, istoria contemporană și temele ei importante.

 

Fie că ești interesat de seriile bazate pe supereroi, de o reconfigurare a poveștilor clasice pentru audiențe contemporane sau de benzile desenate japoneze, vei găsi în oferta acestei librării sute de serii de anime care te pot incita și transforma în colecționar. Pe lângă faptul că oferă posibilitatea de a alege dintr-o bogată gamă de romane grafice cu supereroi ca Batman și Superman, titluri propuse de prestigioasele edituri Marvel sau DC, Antic ExLibris oferă o selecție importantă de manga și de romane comics în engleză destinate adolescenților și adulților.

 

  1. Death Note prezintă povestea unuia din cele mai complexe personaje de anime, Light, fiind considerat o serie plină de suspans care stârnește adicția. Death Note prezintă povestea unui adolescent inteligent, Light, care intră în posesia unei cărți mistice care conferă posesorului ei puterea de a ucide orice persoană al cărei nume este înscris în ea, de obicei printr-un atac de cord, dacă aceasta știe doar numele sau chipul persoanei vizate. Light decide să intervină în căutarea și prinderea criminalilor care nu au fost pedepsiți de lege, ajutându-se în misiunea lui de faptul că tatăl lui este șeful poliției. Light este vizitat de Ryuk, precedentul posesor al cărții care dezvăluie că a lăsat această carte să pătrundă în lumea oamenilor din pur amuzament. Mulți factori intră în calcul însă, printre care și anchetele conduse de Interpol și FBI pentru prinderea acelorași criminali. Scrisă de Tsugumi Ohba și ilustrată de Takeshi Obata, seria a fost aclamată atât în Statele Unite cât si in Marea Britanie, fiind considerată în 2007 unul din cele mai bune animeuri ale tuturor timpurilor. Death Note ridică multe întrebări referitoare la moralitate, activism și culte, fiind punctul de pornire al thrillerul supranatural japonez omonim care a fost difuzat de televiziunea japoneză în 2006-2007. Alte serii prestigioase de animeuri pe care le poți găsi la Antic ExLibris sunt: Fullmetal Alchemist, One Piece etc.

 

  1. Requiem of the Rose King este o dramă gotică manga inspirată de personajele create de Shakespeare în piesele Henry VI, partea a treia, și Richard al III-lea, fiind baza unei serii de 15 volume care au fost lansate în martie 2021. În timp ce Anglia este marcată de o perioadă de instabilitate politică datorită conflictului istoric dintre Casa de Lancaster si Casa de York, tânărul Richard, diform fizic și alienat de restul umanității datorită acestui defect, se simte deja condamnat; prin urmare, Richard manipulează și distruge pe oricine intervine între putere și dorințele lui. Un personaj ambițios, Richard își urmează apetitul pentru a contraria și distruge. Cunoscut ca personaj istoric pentru a-și fi ucis proprii nepoți pentru a-și proteja tronul, Richard al III-lea este subiectul unei drame complexe despre putere si lipsa de scrupule. Disprețuit de propria mamă și adorat de tată, Richard devine personaj principal într-o analiză complexă a relațiilor de putere. Aceasta bandă desenată oferă o notă contemporană unei prime schițe a piesei lui Shakespeare, propunând o nouă abordare, în care Richard este intersex.

 

  1. Micii cititori vor fi fascinați de romanele grafice care au în centru supereroi și lupta lor pentru triumful binelui și al dreptății. Seria Superman este de neocolit, fiindcă le va insufla micuților ideea că pot fi și ei mici eroi intr-o poveste a lor despre ce e bine și ce e rau pe lume. Un inofensiv jurnalist la Daily Planet, Clark Kent, are o identitate secretă și este cu adevărat un extraterestru trimis într-o navetă spațială de părinții săi, puțin înainte de un cataclism care distruge planeta Krypton. Părinții săi adoptivi îi insuflă calitățile care îl transformă într-un justițiar. Printre colecționari, seria Superman este recunoscută și apreciată ca fiind seria care a scris și definit regulile și convențiile benzilor desenate cu supereroi. Astfel, după Superman supereroii vor avea un costum special, un cod de comunicare, calități extraordinare și o misiune altruistă. Superman a fost cel mai popular supererou până în 1980, fiind și primul supererou care a inspirat o adaptare televizată în 1952. O altă serie populară cu supereroi și bestseller New York Times, este Batman. Supereroul nu mai are de această dată capacități supraumane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here