Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/aluat-aluat-de-cozonac-brutarie-bucatarie-9510/

 

Tehnologia evoluează pe zi ce trece, iar oamenii încearcă să caute metode cât mai eficiente de a-şi simplifica viaţa. Gospodinele, bucătarii profesionişti sau brutării, se folosesc foarte mult de malaxoare profesionale. Un malaxor profesional combină construcția de oțel rezistent și un motor puternic pentru a-l face un instrument indispensabil. În esenţă, acesta poate fi mâna dreaptă în bucătărie a oricărei persoane ce îl foloseşte, deoarece el îşi face treaba singur, în timp ce timpul poate fi alocat pentru o nouă reţetă. Bun şi eficient, combină uniform toate ingredientele şi reduce timpul de pregătire.

 

Accesoriile disponibile pe malaxoare profesionale

Un malaxor profesional vine cu accesorii de bază: tocător, mixer şi un ţel. Acestea se utilizează în funcţie de rezultatul dorit:

–                  Tocătorul ajută la marutirea cepei, a nucilor, brânzeturilor, iar datorită discului de emulsifiere se pot prepara diferite creme;

–                  Mixerul se foloseşte în majoritatea sarcinilor precum: amestecarea cărnii, a aluatului sau a altor produse fragede, incorporarea untului sau realizarea unui piure de cartofi cremos;

–                  Telul se foloseşte pentru a bate ouăle şi a crea o compoziţie pufoasă din care se pot realiza diferite dulciuri precum marshmallow sau un unt de casă cremos;

La fel ca orice alt electrocasnic, preţul unui malaxor profesional corelează în esenţă cu puterea acestuia. Cele mai puternice malaxoare sunt şi cele mai bune şi cele mai folosite. Pe lângă accesoriile de bază, acesta poate conţine şi ataşamente ce ajută la tăierea pastelor, măcinarea cărnii; mărunţirea, felierea şi tăierea în cubuleţe, spiralizarea fructelor şi legumelor şi nu în ultimul rând, prepararea îngheţatei. Un malaxor profesional se găseşte la un preţ accesibil, în corelare cu uşurinţa folosirii.

Pe lângă toate aceste aspecte pozitive, apare încă unul, acesta fiind faptul că un astfel de malaxor profesional, ajută la economisirea banilor. Ca de exemplu, se poate face un număr bogat de paşte, o singură dată, fără a mai fi nevoie de cumpărarea acestora săptămânal.

Din momentul acestei investiţii pe termen lung, cel mai indicat lucru este acela de a menţine aparatul în stare bună conform indicaţiilor de întreţinere oferite de producător, pentru a asigura o funcţionalitate optimă. În manualul malaxorului, există cu siguranţă un atelier de reparaţii în zonă locuibilă. În cazul în care persoanele care utilizează aparatul sunt mult mai pricepute în ceea ce priveşte bucătăria, cea mai potrivită alegere este un malaxor multifuncţional, cât mai apropiat de un robot de bucătărie, dar la un preţ mult mai accesibil.

În concluzie, malaxoarele profesionale sunt un plus, şi cea mai bună investiţie a bucătăriei moderne. De asemenea, malaxoarele profesionale îşi vor găsi locul rapid şi în bucătăriile profesionale, care nu pot funcţiona corect fără astfel de aparate.

Prin urmare, recomandarea specialiştilor este aceea de a cumpăra de fiecare dată cele mai bune malaxoare pentru restaurante care gătesc mult şi care prelucrează cantităţi mari de carne, dar şi alte ingrediente, inclusiv aluaturi, astfel încât munca să fie cât mai bine fluidizată şi să se reducă timpul de livrare. În felul acesta, fiecare persoană va putea cu siguranţă să îşi primească toate comenzile la timp, atunci când alege să mănânce la restaurant.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here