Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/adorabil-bebelu-copil-doarme-2133/

Bebeluşii “speciali”, care se nasc prematur, care au anumite probleme de sănătate şi se confruntă încă din primele luni de la naştere cu diferite afecţiuni mai mult sau mai puţin grave sau normale – colici, constipaţie, diaree, reflux-, vor avea nevoie de lapte praf special pentru nevoile lor. Părinţii trebuie întâi să identifice nevoile bebeluşilor şi apoi să se concentreze pe a găsi o formulă potrivită adaptată nevoilor lor.

Lapte praf pentru colici şi constipaţie, încă de la naştere

Din fericire, există formule de lapte praf pentru bebeluşi, încă de la naştere, pentru bebeluşii care se confruntă cu colici şi cu constipaţie. Disconfortul digestiv este de regulă tratat de către părinţi cu lejeritate, iar formulele de lapte praf speciale sunt scoase din calcul în acest sens. Din fericire, există formule de lapte praf speciale pentru colici şi constipaţie, îmbogăţite cu culturi naturale ale acidului lactic, izolate din laptele matern şi cu acizi graşi polinesaturati.

Aceste formule de lapte praf pentru colici şi pentru constipaţie sunt potrivite pentru regimul dietetic al flatulentei, colicilor induşi de lactoză şi constipaţiei sugarilor, fiind folosite ca şi hrană unică sau parte a unei alimentaţii diversificate.

Lapte praf antireflux, încă de la naştere

Un alt tip de lapte praf special conceput pentru bebeluşi se numeşte lapte praf antireflux, care ajuta în cazurile de eructaţie şi reflux gastric la copii. Unii copii au un reflux mai mare decât alţii, iar cazurile de eructaţie nu sunt deloc episoade plăcute. Din fericire, există formule de lapte praf pentru regimul dietetic al refluxului gastric şi eructaţiilor sugarilor care pot fi folosite de la naştere ca şi hrana unică sau după o anumită vârstă, ca şi parte a unei alimentaţii unice.

Lapte praf hipoalergenic, încă de la naştere

Copiii care se nasc cu alergii sau cu un fond alergic sunt copiii care fac cele mai multe analize, vizite la medic, ai căror părinţi sunt preocupaţi să găsească hrană potrivită pentru nevoile lor. Din fericire, există lapte praf hipoalergenic pentru copii, foarte uşor de acceptat de către organismul celor mici şi ajutând la reducerea riscului de alergie la proteinele din lapte.

Lapte praf pentru diaree, încă de la naştere

Bebeluşii nu sunt scutiţi de la diaree, de aceea, indiferent de cauză şi de natura acestei afecţiuni, părinţii trebuie să ţină cont de schimbarea formulei de lapte praf pentru reglarea tranzitului intestinal, pentru normalizarea scaunului şi scăderea disconfortului abdominal. Acest lapte praf este special adaptat dietelor în caz de diaree şi imediat se văd efectele.

Lapte praf pentru intoleranţă la lactoză, încă de la naştere

Există o categorie de formule de lapte praf speciale dedicate bebeluşilor cu intoleranţă la laptele de vacă şi la lactoză, mai exact la proteinele din lapte de vacă. Aceste formule pot fi folosite sub supraveghere medicală, de către sugarii sensibili şi reprezintă o opţiune excelentă pentru gestionarea dietei pentru alergiile la proteinele din laptele de vacă pentru sugari.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here