Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/ilustra-ie-albastru-marin-marina-naviga-194094/

Pentru a crea diferite obiecte decorative sau pentru a înfrumuseța aspectul unei încăperi, nu este nevoie de prea multe materiale, acest lucru se poate face  folosind  chiar hârtie colorată. La fel cum copiii își folosesc la școală  sau la cursuri aptitudinile,  imaginația și talentul pentru a realiza mici opere de artă, și adulții pot face același lucru, fără a avea nevoie de o sumedenie de obiecte și instrumente de lucru foarte scumpe.

Deoarece în zilele noastre adulții sunt tot mai ocupați și tot mai stresați din cauza problemelor financiare, familiale sau de la locul de muncă, pot opta pentru o activitate ce îi ajută să scape de stres și să se recreeze, cum ar fi de exemplu tehnica quilling care are nenumărate avantaje:

  • nu necesită materiale foarte scumpe și greu de găsit. Librăriile și site-urile de papetărie dispun de o multitudine de unelte și materiale special create pentru această activitate, ca de exemplu lipici, foarfeci, șabloane și hârtii de diverse culori și modele.
  • aproape oricine poate achiziționa materialele necesare, prețurile fiind accesibile iar diversitatea este una foarte mare. Pe anumite site-uri se găsesc hârtii colorate de la diverse brand-uri, vin în diferite mărimi, gramaje și culori, cu posibilitatea alegerii numărului de coli existente într-un top, ceea ce fac ca experiența cumpărătorului să fie una cât mai plăcută;
  • ajută atât adulții cât și copiii să își dezvolte anumite aptitudini, să se recreeze și să iasă din rutină. Totodată o asemenea activitate poate fi practicată în familie, ajutând la consolidarea unei mai bune relații familiale și apropiindu-i cât mai mult pe membri;
  • nu are limită de vârstă și nu este nevoie de talent, ci doar de pasiune și devotament. Cu ajutorul câtorva instrucțiuni de pe internet, oricine poate crea obiecte pe care le poate folosi pentru a aduce o pată de culoare biroului sau camerei în care le așează.

Cu puțină practică și răbdare, cei mai talentați pot chiar să realizeze decorațiuni uimitoare ce pot fi apoi vândute în mediul on-line sau dăruite persoanelor dragi;

  • materialele și obiectele utilizate sunt sigure pentru copii deoarece se pot folosi doar fâșii de hârtie și adeziv, lucruri care nu îi pun în pericol pe cei mici.

 

Această tehnică nu este deloc nouă, ba dimpotrivă, este folosită încă din secolele 14 în italia și Franța iar ulterior a ajuns și în Anglia, unde a fost folosită pentru a decora obiecte de mobilier sau chiar căni de ceai.

Tehnica poate fi învățată fără profesor

Deoarece aproape totul este tehnologizat la nivel global, cu ajutorul unui telefon mobil, laptop sau tabletă, oricine poate învăța de pe internet cum să practice tehnica quilling și cum să ducă asta la un nivel mai avansat dacă dispun de timp și răbdare.

Nu este nevoie de un profesor de arte care să fie prezent la instruirea copilului sau adultului, totul se învață foarte ușor din fața monitorului la orice oră din zi și din noapte, chiar de la o persoană talentată, dar fără pregătire în acest sens.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here