INVITAȚIE DE PRESĂ
Știai că derularea de studii clinice contribuie semnificativ la sănătatea și bugetul unei țări,
având beneficii incontestabile asupra pacienților, investigatorilor și întregului sistem?

  • Investițiile totale în studii clinice realizate de companii și sponsori însumează 72,02 mil EUR în 2019 și au însemnat contribuții semnificative în economie.
  • 561 pacienți testați gratuit cu RMN/CT prin studii clinice aduc o economie considerabilă la bugetul CNAS pentru studiile începute în 2019.
  • Cu toate acestea, performanțele României în atragerea de studii clinice înregistrează o tendință descendentă, țara noastră fiind în urma țărilor mai mici ca şi număr de studii clinice efectuate în 2019.

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), Asociația Companiilor Coordonatoare de Studii Clinice în România (ACCSCR) și IQVIA te invită să afli mai multe date în cadrul unei dezbateri privind impactul economic al studiilor clinice desfășurate în România, în contextul lansării unui studiu pe această temă.

Diminuarea continuă a numărului de studii clinice derulate în România a constituit principalul motiv pentru care cele două asociații au solicitat IQVIA România un studiu care să ofere o perspectivă mai amplă asupra acestui domeniu pentru toate părțile implicate.

La dezbatere sunt invitați să participe oficiali guvernamentali, voci importante ale sistemului medical, reprezentanți ai asociațiilor de pacienți, ai industriei de medicamente, ai companiilor coordonatoare de studii clinice, investigatori, etc..

 

Dezbaterea va avea loc online, joi 3 septembrie 2020, începând cu ora 10:00.
Pentru participare, înregistrează-te aici: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZwtdOmqqT8sGdFNpUnyFNLZfgazd92dqkas

 

Te așteptăm!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here