Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale informații privind strategia şi planul de măsuri pentru reducerea riscului de sărăcie şi excluziune socială a copiilor din România.


„Potrivit unor date prezentate, pe 5 martie 2020, de către Eurostat, copiii din România sunt cei mai expuşi riscului de sărăcie din UE.

Astfel, conform raportului, în anul 2018, copiii reprezentau, la nivelul Europei, grupul de vârstă cu cel mai mare risc de sărăcie și excluziune socială în aproape jumătate din țările membre ale UE, procentul variind de la 13,1% în Slovenia până la 38,1% în România. Aceleași date mai relevă faptul că, în medie, 23,4% din copiii din UE erau supuși riscului de sărăcie și excluziune socială, comparativ cu 22,1% din adulți (cu vârsta între 18 și 64 de ani) și 18,4% din vârstnici (cu vârsta de 65 de ani sau mai mult)”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Muncii soluţii concrete pentru reducerea acestui risc, cu prezentarea principalelor cauze ce au condus la această situaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here