Te-ai decis sa adopti un stil de viata sanatos cu o dieta echilibrata si sport. Insa, desi ai consumat multe salate in ultima vreme nu ai pierdut niciun kilogram.

De vina ar putea fi topping-urile pe care le adaugi salatelor care au la baza ingrediente ce adauga extracalorii unor produse, de altfel, sanatoase. Ar trebui sa stii ca adaugarea topping-urilor gresite la salate poate dubla sau chiar tripla numarul caloriilor. Iata topping-urile de care trebuie sa te feresti atunci cand adopti o dieta echilibrata.

  1. Dressing-uri cremoase

Acestea sunt, probabil, cele mai gresite topping-uri pe care le-ai putea alege. Cele mai multe dintre ele contin cel putin 140 de calorii din care 130 provin din grasime. Altele precum cele care au la baza branza cu mucegai albastru, Caesar, parmezan toate fac parte din categoria celor pe care trebuie sa le eviti. Nu doar ca au un continut ridicat de grasimi insa contin si multa sare si o valoare nutritionala foarte mica.

Alternativa sanatoasa: Alege topping-urile pe baza de otet – desi unele dintre ele pot avea multa sare. Sau ai putea alege putin ulei de masline si otet balsamic.

  1. Nuci, alune, migdale glazurate

Nucile, alunele migdalele sunt o sursa excelenta de grasimi sanatoase si este o idee buna sa le adaugi in orice salata. Cu toate acestea atunci cand sunt prajite si glazurate cu zahar lucrurile nu mai stau deloc la fel. Chiar daca nu sunt nici foarte rele nici nu sunt prea sanatoase pentru tine.

Alternativa sanatoasa: Ramai la produsele crude pentru a nu adauga calorii nesanatoase pranzului tau. Chiar si asa nu exagera cu nucile, alunele si migdalele din salate. Contin o multime de grasimi.

  1. Chips-uri crocante de tortilla

Multi oameni se dau in vant dupa specialitatile mexicane, insa nu toate sunt alegeri inteligete din punct de vedere al unei diete echilibrate. Multe dintre amestecurile mexicane pentru salate sunt pline cu cascaval, dressing-uri cremoase si chips-uri cu tortilla. Unele dintre ele pot avea mii fe calorii dintre care cele mai multe vin din grasimi nesanatoase.

Alternativa sanatoasa: Nu trebuie sa renunti la specialitatile sanatoase, insa fa cateva modificari. Cere dressing balsamic in loc de chips-uri de tortilla cu cascaval, insa pastreaza celelalte ingrediente sanatoase precum boabele de fasole si rosiile.

  1. Bucatele de pui prajit

Este ok sa adaugi in salate putine proteine, insa stai departe de orice este prajit. Multe dintre sosurile de acest fel din comert contin o multime de calorii si sare cat incape. Si nu este vorba numai despre puiul prajit. Acesta este acoperit cu ceapa prajita, fructe de mare prajite, totul este prajit. Ceea ce inseamna ca o salata sanatoasa se transforma intr-o bomba calorica. Nu ai prefera ca aceste calorii sa le lasi pentru desert?

  1. Branza/cascaval

Este bine de stiut faptul ca nu toate sortimentele de branza/cascaval sunt contraindicate. 3-4 portii de produse lactate degresate pot imbunatati abilitatea organismului de a arde grasimile. Studiile au demonstrat ca dietele bazate produse lactate ajuta organismul sa scape de kilogramele in plus. Insa unii oamenii exagereaza atunci cand adauga branza/cascaval in salate. Iar unele sortimente sunt mai bune decat altele din puct de vedere nutritional.

Alternativa sanatoasa: Feta este o alegere buna pentru salate pentru ca are mai putine calorii decat alte sortimente de branza.

  1. Fructe uscate

Fructele uscate, precum merisorul sunt bune nu-i asa, doar sunt fructe. Ei bine, adevarul este ca au un continut de zahar destul de ridicat. Desi sunt sarace in grasimi contin 130 de calorii la ¼ de ceasca – si 29 de grame de zahar.

Alternativa sanatoasa: Daca nu poti renunta la ele nu adauga in salata mai mult de 10 fructe.

  1. Crutoane

Crutoanele sunt o modalitate usoara de a-ti distruge salata prin adaugarea unor carbohidrati procesati. Unele crutoane contin 30 de calorii pentru numai 6 bucatele. Folosesc oamenii numai 6 bucati in salate. Nu prea. In plus, aceste produse au un continut ridicat de sare, in functie de modul lor de prearare.

Alternativa sanatoasa: Painea nu este o alegere rea daca consumi una facuta 100% din cereale integrale. Atentie totusi, nu exagera cu painea daca obiectivul tau este sa-ti subtiezi talia.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here