ATENTIE PARINTI! Organismul copilului bolnav ne transmite semnale de alarma, dar noi suntem cei care trebuie sa le vedem si sa luam masuri urgente.

La un sugar, febra de peste 39 de grade este un motiv care ne trimite urgent cu copilul la medic. Scaunele modificate si varsaturile sunt la fel de periculoase.

Un copil mai mare de 1 an, daca nu se misca permanent, aproape obositor pentru parinti, trebuie supus unei evaluari medicale.

Faptul ca un copil respira des sau spune ca-i bate inima foarte repede, este un motiv de alarmare pentru parinte si acesta trebuie sa duca copilul la doctor.

Daca copilul nu este racit, dar tuseste puternic si tusea este asociata cu raguseala, inseamna obstructia laringelui care este un motiv de chemare urgenta a medicului. Copilul poate sa se inece cu mancare la orice varsta.

Pentru un copil care mananca mult, scaderea in greutate este principalul simptom al diabetului insipid.

Atunci cand copilul ajunge la pubertate, care la fetite este intre 9 si 12 ani si la baieti intre 12 si 14 ani, trebuie sa verificati starea emotionala a copilului in mod discret. Copiii mari si adolescentii sunt foarte sensibili si cand sunt neglijati de familie pot sa recurga la gesturi de intoxicatii voite care uneori sunt fatale. Ei, explica ca au facut gestul din cauza singuratatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here