Copiii cu varste cuprinse intre 1 si 5 ani sunt tentati sa guste anumite plante ornamentale dar la unele, este de ajuns sa consume 1-2 cm si apar situatii dramatice.
 
   Din categoria plantelor de apartament care pot face rau copiilor nostri enumeram:
 
   LEANDRUL, 
   Specialistii ne spun ca aceasta planta de apartament, cultivata de zeci de ani in tara noastra, este foarte periculoasa pentru copii. Este o planta bogata in alcaloizi care actioneaza pe sistemul nervos si pe muschiul inimii si duc la convulsii. 
 
   AZALEEA
   Este o planta care contine substante asemanatoare alcaloizilor si poate duce la convulsii, iar daca este ingerata, chiar si o mica cantitate poate sa duca chiar la coma.
 
   ANTURIUM SAU FLOAREA DE  FLAMINGO
   Nu este bine sa fie lasata la indemana copiilor deoarece prin ingerare produce iritatii dureroase pe toata mucoasa intestinala.
 
   Daca aveti copii mici care sunt la varsta la care gusta orice, evitati plantele toxice enumerate, dar si: urechea elefantului, diffenbachia, 
aloe vera, vasc, craciunita, asparagus, crin rosu, trompeta ingerilor, euforbia, muscata, lantana, iuca, ficus.
 
   Specialistii ne atentioneaza care sunt simptomele in cazul de intoxicatie: varsatura din senin poate sa fie urmarea ingestiei unei plante.Tensiune copilului trebuie urmarita, deoarece in astfel de situatii este oscilanta.
O a doua grupa de simptome sunt cele ale sistemului nervos: agitatii, halucinatii vizuale, agitatie extrema si convulsii.
   
   Si cei care au animale de companie si le tin in apartament, trebuie sa renunte la plantele toxice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here