O listă cu cele mai neobişnuite remedii pentru mahmureală din întreaga lume a fost realizată de Site-ul Gizmodo.
In Turcia, Mexic şi România, locuitorii recomandă ciorba de burtă împotriva mahmurelii. Măruntaiele sunt fierte cu usturoi, ceapă şi…uneori, cu smântână.
Remediul german pentru mahmureală se numeşte „katerfrühstück” şi este alcătuit dn felii de hering murat rulate peste castraveciori şi ceapă.
Japonezii mănâncă „umeboshi”, care sunt asemănătoare cu prunele sau caisele, dar sunt foarte acre.
În schimb, în Statele Unite ale Americii, sunt recomandate ouăle crude, cu sos Worcestershire, sos iute, sare şi piper.
Canadienii, după o noapte de betie, consumă cartofi prăjiţi cu brânză canadiană stropită cu sos cu boabe de piper negru.
Vechii romani recomandau canari prăjiţi pentru a scăpa de mahmureală, în timp ce namibienii consumă lapte de bivoliţă, rom negru, rom condimentat, cremă de lichior şi smântână naturală.
Sfatul nostru este sa urmezi paşii:
Imediat ce te trezeşti, bea două pahare mari cu apă, pentru a contracara deshidratarea.
Bea şi un pahar mare cu suc de grepfrut, portocale sau roşii. Sucul de fructe conţine fructoză, care accelerează metabolizarea alcoolului.

Dacă eşti consumator de cafea, bea una sau două căni cât mai repede. Cofeina este un vasoconstrictor, adică micşorează diametrul vaselor de sânge cerebrale dilatate. Trebuie doar să nu exagerezi. Ca şi alcoolul, cofeina este un diuretic şi, dacă bei prea multă, te vei deshidrata şi mai tare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here