Colecțiile de dulciuri și cadouri pentru sărbătorile de iarnă se lansează pe 17, 18 și 19 noiembrie

 

Târgul Chocolate Saga deschide sezonul cadourilor cu o ediție pilot a evenimentului, la Ghica House din Centrul Vechi al Bucureștiului și va reuni cele mai mari nume din România în domeniul ciocolatei.

Organizatorii anunță ediția de Crăciun cu un număr record de expozanți. Fiind singura expoziție de profil din țară, ciocolatierii și-au exprimat nevoia acestui eveniment înainte de luna decembrie, cu scopul de a definitiva contractele și parteneriatele pentru perioada sărbătorilor. Nu vor lipsi demonstrațiile live, lansarea unor noi colecții de praline și cadouri personalizate pentru sărbătorile de iarnă.

 

„Prima ediție Chocolate Saga a fost o revelație atât pentru noi, ca organizatori, cât și pentru maeștrii noștri ciocolatieri români. Peste 90% dintre expozanții de la ediția trecută au confirmat prezența încă din luna iunie, iar de atunci numărul cererilor de participare este în creștere. Acest lucru este o dovadă clară a faptului că există un potențial imens în piața de ciocolată românescă, iar edițiile viitoare vor avea cu siguranță o altă dimensiune.” (Adina Istrate, organizator)

 

Partenerii evenimentului

Brandul Belcolade, inițiator al programului de sustenabilitate în industria de cacao, Cacao Trace, s-a alăturat de la prima ediție ca și partener oficial și continuă alături de Chocolate Saga la dezvoltarea pieței de ciocolată din România.

„Suntem mândri să anunțăm colaborarea pentru cea de-a doua ediție a Chocolate Saga, eveniment care promovează pasiunea, calitatea și inovația în industria ciocolatei.  Împărtășim viziunea Chocolate Saga de a aduce bucurie și rafinament în viața oamenilor prin experiențe unice legate de ciocolată. Belcolade combină expertiza senzorială și sustenabilitatea pentru a crea produse de calitate care contribuie la succesul cofetarilor și ciocolatierilor, asigurând un viitor sustenabil pentru generațiile următoare.  Suntem dedicați să creăm o comunitate puternică de ciocolatieri și în România, o piață încă în dezvoltare.” (Alina Duluman, Belcolade România.)

La aceasta ediție s-au adăugat încă 2 parteneri:

Chocoline – furnizor în Romania de echipamente, linii complete de producție a ciocolatei și vitrine pentru ciocolaterie și Boem Atelier, brandul de ciocolată al unuia dintre cei mai pasionați ciocolatieri români, Vlad Niculescu.

 

Live – evenimente spectaculoase de creație cu și din ciocolată

 

Și la această ediție, organizatorii au pregătit un spațiu pentru demonstrații, în care maeștri talentați ai ciocolatei vor susține demonstrații în toate cele 3 zile de eveniment, potrivite pentru toate tipurile de public – de la spectacole de creație, la demonstrații practice și ateliere pentru copii. Acestea vor fi transmise live atât pe ecranele expoziției, cât și pe paginile de social media Chocolate Saga și ale partenerilor media.

 

Se lansează Colecțiile de Sărbători

„Cadourile de Moș Nicolae și de Crăciun sunt importante pentru toți. Nu-mi pot imagina cine nu ar dori să le vadă în premieră și să le achiziționeze din timp. Credem în industria românească a ciocolatei și vom continua să investim timp și dedicare în acest domeniu relativ ignorat până acum.” (Adina Istrate, organizator)

„Această ediție pilot s-a născut mai mult la cererea expozanților decât a organizatorilor. Am înțeles că industria are nevoie de o întâlnire cu public la București, perioada sărbătorilor de iarnă fiind cea mai aglomerată din an pentru acest sector. Și pentru că este un subiect de interes național, suntem bucuroși să facilităm această întâlnire unică între ciocolatieri, partenerii lor care vând produsele, buyeri și publicul larg. ” (Andreea Ilina, organizator)

 

Cel mai mare Festival al Ciocolatei din România, se va desfășura la Ghica House, lângă BNR, în Centrul Vechi al Bucureștiului, în perioada 17-19 noiembrie 2023 și va reuni pasionați de ciocolată, creatori de dulciuri de cea mai bună calitate, precum și creatori de produse cosmetice și băuturi alcoolice cu sau pe bază de ciocolată.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here