București, 22 februarie 2021

 

Locuitorii din zona Giulești-Crângași beneficiază de un ziar gratuit, care tratează subiecte de actualitate și relevante pentru comunitatea lor – o premieră pentru București, fiind primul de acest tip, dedicat unei comunități urbane. Ziarul a apărut ca răspuns la nevoia comunității de apartenență și de informare pe subiecte relevante din zona Giulești-Crângași-Lacul Morii și prezintă în paginile sale povești de viață ale oamenilor remarcabili din zonă, ale personalităților, istoria cartierului, informații legate de demersuri și investiții ale administrației sectorului 6 pentru modernizarea zonei.

Inițiativa aparține dezvoltatorului Aqua City – un complex imobiliar situat în sectorul 6 al capitalei – care și-a propus să se implice în comunitate prin finanțarea unui ziar obiectiv, echilibrat, cu focus pe zona Giulești-Crângași-Lacul Morii.

”Cartierul Giulești merită să aibă o voce a sa distinctă, pentru că are o istorie spectaculoasă, o viață vibrantă, puțin cunoscută și personalități relevante pentru întreaga Românie,  legate de acest cartier. Și nu doar istoria Giuleștiului e una interesantă, dar și prezentul este unul colorat și dinamic, cu o dezvoltare spectaculoasă și, foarte important, cu comunități active, implicate în viața zonei. De asemenea, brandul Aqua City, pe care îl reprezint, își propune prin inițierea acestui proiect editorial să fie un mediator și un partener activ al autorităților locale în găsirea de soluții adaptate locuitorilor pentru proiecte de regenerare urbană sau modernizarea zonei” a declarat Adrian Rus, broker-owner RE/MAX Action și inițiator al ziarului.

Rică Răducanu este legat în mentalul colectiv de Giulești și Rapid. Dar câți dintre români știu că actorul Gheorghe Dinică s-a născut și a copilărit în Giulești, un cartier pe care l-a descris mai târziu drept “colorat și pitoresc” și unde a prins și perioada războiului, cu toate greutățile ei?

”Am dedicat, de asemenea, o pagină poveștii unui erou anonim al cartierului, Mihai Căldăraru, un om cu un destin dificil, care a crescut în orfelinat și s-a luptat cu boala, dar care astăzi reușeste să ajute familii vulnerabile, copii instituționalizați și persoane cu dizabilități. Un alt personaj important în spațiul acestui ziar este Primăria sectorului 6, din perspectiva problemelor punctuale colectate de la cetățeni” a declarat Oana Tabacu, redactor-șef al ziarului Aqua City.

Ziarul Aqua City, tipărit în 60.000 de exemplare, este singurul produs de publishing centrat exclusiv pe viața unui anume cartier, un instrument care ajută la construirea și dezvoltarea unei comunități moderne, conectate și implicate. Ziarul se distribuie gratuit în zonele cheie din Giulești-Crângași, în peste 500 de puncte de expunere din hoteluri, cafenele, spații de birouri și notariate, dar și în stațiile de metrou Crângași și Grozăvești.

 

***

AQUA CITY este un ansamblu rezidențial situat în zona de N-V a Bucureștiului, în sectorul 6, lângă Lacul Morii, cu acces direct din Șoseaua Giulești și este dezvoltat pe o suprafață totală de 75.000 mp de teren. AQUA CITY va avea o suprafață construită totală de 204.000 mp, este format din 6 imobile cu un regim de înălțime S+P+7/10/11 etaje și cu un total de aproape 2.000 de apartamente. Mai multe detalii la https://aquacity.ro/.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here