Prezența masivă la București, sâmbăta trecută, a liderilor Partidului Popularilor Europeni, în fața miilor de aleși locali și a președintelui României, nu a fost doar o demonstrație de forță a PNL, ci și dovada atașamentului liberalilor față de proiectul european.

Sunt multe lucruri de făcut în țară, iar mare parte dintre ele se pot realiza cu fonduri europene. La bugetul Uniunii Europene contribuie și România, iar pentru fiecare euro plătit de țara noastră s-au primit înapoi trei. Dacă am avea o guvernare competentă, multiplul ar putea fi și mai mare! Doar prin intermediul implicării reale și oneste a reprezentanților noștri în Parlamentul Uniunii Europene, în executivul UE, România poate să obțină ceea ce i se cuvine pentru cetățenii săi.

În 26 mai ne decidem viitorul. Vom alege pentru Parlamentul European fie oameni care pot asigura, mai departe, o poziție demnă a României în Europa de mâine, fie pe cei aflați sub influența nefastă a lui Liviu Dragnea, care pot pune sub semnul întrebării democrația și statul de drept. Alegerile europarlamentare vor constitui și un barometru privind atitudinea românilor față de parcursul nostru european. Ne dorim să avem la Bruxelles reprezentanți care pot aduce României prestigiu și bunăstare. Nu ne dorim să fim părtași la un discurs al urii și al dezbinării așa cum este promovat de alianța PSD-ALDE, radicalizată și aflată în slujba unor conducători corupți.

România riscă să rămână o insulă a sărăciei în Uniunea Europeană dacă se va izola prin conducătorii săi, dând cu piciorul la resurse și la democrație. Iar acest pericol se manifestă deja prin acțiunile făcute de alianța PSD-ALDE de a ne exclude din UE!

Dacă România, alături de estul Europei, va intra în rândul contestatarilor UE, atunci, din păcate, proiectul „Europa cu mai multe viteze” poate deveni o realitate. Însă, românii, prin votul lor din 26 mai, pot lupta pentru menținerea Uniunii Europene ca spațiu al egalității între toți membrii săi!

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA
Deputat PNL de Iași

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here