Bucuresti, 14 septembrie 2010 – Timp de doua zile, mai multi ambasadori si personalitati din lumea politica romaneasca au lucrat voluntar in constructii  in cadrul proiectului  “Ambasadorii Construiesc 2010” desfasurat pe santierul asociatiei non-profit Habitat for Humanity din comuna Oarja, judetul Arges. 
Printre acestia se numara E.S. Mark Gitenstein, Ambasadorul SUA la Bucuresti alaturi de sotie, E.S. Valentin Radomirski, Ambasadorul Bulgariei, E.S. Philippe Beaulne, Ambasadorul Canadei, E.S. Georgios Poukamissas, Ambasadorul Greciei, E.S. Mario Cospito, Ambasadorul Italiei, E.S. Iurie Renita, Ambasadorul Republicii Moldova si reprezentantii Corpului Diplomatic al Olandei la Bucuresti, Dl. Paul Ymker si al Frantei, Dna. Marie-Colette Lalire.

Echipat cu casca si manusi de protectie a voluntariat si Dl. Emil Constantinescu, presedintele Romaniei intre 1996 si 2000 si membru in Consiliul Director al Habitat for Humanity International din 2009.

Casa este construita pentru familia Udrescu din comunitate. Marian alaturi de sotie si de fetita in varsta de doi ani,  locuiesc cu chirie in conditii improprii, neputand asigura o locuinta  decenta copilului lor. Marian a lucrat pentru casa sa in cele doua zile, alaturi de oficialitatile prezente pe santier.

In cele doua zile s-au construit ramele pentru peretii casei si acoperis si azi, 14  septembrie, casa a fost ridicata si a inceput montarea placilor OSB. Se va continua pana la finalul zilei cu fixarea acoperisului si inceperea izolatiei exterioare. 

Ambasadorul Americii, ES Mark Gitenstein a declarat: “Bunica mea avea o vorba: mai multe maini fac munca mai usoara. Dar nu este nevoie doar de eforturile comune ale oamenilor, e nevoie si de compasiune si viziune.”

 „Nu bancile vor scoate SUA sau Romania din criza ci solidaritatea umana”, a spus si Dl. Emil Constantinescu, apreciind munca voluntara si spiritul de solidaritate aduse in Romania prin proiectele Habitat.

Adrian Ciorna, presedintele Habitat for Humanity Romania a multumit tuturor celor prezenti pe santier, aratand ca este o onoare pentru el sa lucreze din nou cu ES Mark Gitenstein si colegii sai diplomati intr-un proiect care poate fi un exemplu de „modestie si implicare” pentru toti cetatenii Romaniei.  

“Ambasadorii Construiesc 2010” este un proiect derulat de Habitat for Humanity Romania cu sprijinul Ambasadei SUA la Bucuresti, in care oficialitati guvernamentale si reprezentanti diplomatici ai tarilor straine in Romania vor demonstra ca oferind o mana de ajutor, oamenii pot locui in conditii mai bune. Anul trecut, proiectul a fost derulat la Baltesti, Prahova, in prezenta a trei ambasadori care au construit alaturi si pentru o familie nevoaiasa. Initiativa Habitat este menita sa ofere o solutie concreta pentru persoanele defavorizate care nu isi pot permite o locuinta decenta.

Habitat for Humanity construieste si renoveaza locuinte simple, decente si accesibile ca pret pentru si impreuna cu familiile nevoiase si cu voluntari locali sau internationali. Pana acum, peste 1.600 de familii din Romania si 350.000 de familii din 100 de tari  beneficiaza de case construite prin programul Habitat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here